Το γυναικείο τμήμα του ΕΦΑΟΖ ηττήθηκε στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α2 Γυναικών με 61-69 εντός έδρας από την Ηλιούπολη, με την ομάδα του Ζωγράφου να έχει πολλά παράπονα.

Ο ΕΦΑΟΖ στέκεται στο γεγονός πως οι φιλοξενούμενες εκτέλεσαν 41 βολές δηλαδή 20 παραπάνω από αυτόν και πως οι δύο βασικές παίκτριες του στην περιφέρεια χρεώθηκαν σε 5 λεπτά με δύο φάουλ. Επίσης, αναφέρει τη συχνότητα την οποία σφυρίζει την ομάδα της Ηλιούπολης ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Σκουλαρίκης ενώ παρέθεσε βίντεο το οποίο τονίζει πως περιμένει να αξιολογηθεί από την ΚΕΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έπειτα από 2 σεζόν που η ομάδα μας αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, ερχόμαστε για πρώτη φορά στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε δυσαρέσκεια που αφορά διαιτητικές αποφάσεις. Χωρίς να θέλουμε να προσβάλουμε την φιλοξενούμενη ομάδα, την οποία συγχαίρουμε για τη νίκη της και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της στην κατηγορία, θεωρούμε εξωπραγματικά τα όσα ζήσαμε την Κυριακή 3/2, καθ’ όλη τη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας με τον Γ.Σ. Ηλιούπολης. Παρόλο που είμαστε καλοπροαίρετοι, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πως στο συγκεκριμένο αγώνα η αντίπαλη ομάδα εκτέλεσε 41 βολές έναντι 21 της ομάδας μας. Παρόλο που είμαστε καλοπροαίρετοι, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως στο συγκεκριμένο αγώνα, παίκτρια της ομάδας μας αποβλήθηκε σε 3 λεπτά με 2 αντιαθλητικά φάουλ σε φάσεις που η μπάλα ήταν διεκδικήσιμη. Παρόλο που είμαστε καλοπροαίρετοι, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως στα πρώτα 5 λεπτά του συγκεκριμένου αγώνα, τα 2 βασικά γκαρντ της ομάδας μας είχαν από 2 φάουλ η κάθεμια. Παρόλο που είμαστε καλοπροαίρετοι, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως ο ίδιος διαιτητής κ. Σκουλαρίκης πέρσι στους 18 αγώνες του Γ.Σ. Ηλιούπολης, που δεν υπήρχε εντοπιότητα, διαιτήτευσε τους 6 (1η, 3η, 8η, 12η, 16η, 19η αγωνιστική) και αντίστοιχα φέτος σε 9 αγώνες έχει ήδη διαιτητεύσει τους 3 (2η , 5η 12η αγωνιστική), μία αναλογία δηλαδή 1:3. Τέτοιες καταστάσεις όπως αυτή που βιώσαμε την Κυριακή, μας πεισμώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς. Ευελπιστούμε πως στο μέλλον η αντιμετώπιση της ομάδας μας θα είναι αυτή που αρμόζει στην ιστορία του Συλλόγου μας και στην προσφορά του στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση. Αυτούσιο το βίντεο του αγώνα θα πρωτοκολληθεί στην ΕΟΚ και αναμένουμε να αξιολογηθεί από την ΚΕΔ