Ο Γ.Σ. Διαγόρας θα αγωνίζεται από τη νέα χρονιά στο Πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Διαγόρας κατάφερε να βρίσκεται στις Εθνικές κατηγορίες και να αγωνίζεται πλέον από τη νέα σεζόν στα μεγάλα όπως λέμε σαλόνια.

Ο κορονοϊός φέτος έφερε τεράστιες αλλαγές τόσο στη καθημερινότητά μας, όσο και στον αθλητισμό γενικότερα και ειδικότερα στο μπάσκετ.

Τη φετινή χρονιά η ομάδα της Ρόδου, είχαν εξασφαλίσει κανονικά τη παρουσία τους στους τελικούς, με την ομάδα του ΓΑΣ Ιάλυσου, με ρεκόρ μάλιστα 4-1, προτού όλα διακοπούν οριστικά.

Αποφασίστηκε όμως πως η Ροδίτικη ομάδα από τη νέα σεζόν θα βρίσκονται στα σαλόνια της Α2 και ανυπομονούν φυσικά γι’ αυτό.

Μάλιστα μέσω ανακοίνωσης, αναφέρθηκε πως:

«Η Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. και ύστερα από ομόφωνη απόφαση των μελών, ανακοινώνει τις ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια για τις εθνικές κατηγορίες. Η ανάδειξη αυτή προέκυψε κατόπιν συνεργασίας με την ΕΟΚ και λήφθηκε υπόψη ο καλύτερος συντελεστής επιτυχίας που προκύπτει από τους βαθμούς στο πρωτάθλημα (μέχρι τη λήξη του) σε συνάρτηση με τους αγώνες της κάθε ομάδας.

Έτσι, με βάση τα παραπάνω, η Α.Ε. Δικαίου στέφεται πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου στην κατηγορία Ανδρών και ανέρχεται στη Γ’ Εθνική και ο Γ.Σ. Διαγόρας στην κατηγορία Γυναικών, αποκτώντας το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Α2 Κατηγορία (Γ.Σ. Διαγόρας: ρεκόρ 4-1/80% έναντι ΓΑΣ Ιάλυσος: ρεκόρ 4-2/66.7%)».