O Πρωτέας Βούλας έστειλε τα δικά του ξεχωριστά συγχαρητήρια σε μια άλλοτε παίκτρια της ομάδας, που το όνομά της φιγουράριζε ανάμεσα εκείνα που επιλέχτηκαν στο Draft του WNBA. O λόγος για την Ivana Raca, η οποία επιλέχθηκε στο Νο 28 του Draft του WNBA από τις Los Angeles Sparks.

Η 21χρονη παίκτρια, πέρασε από τα τμήματα υποδομής της ομάδας, ενώ έπαιξε μαζί της και στην μεγάλη κατηγορία και ο σύλλογος της Βούλας δεν την ξέχασε και της έστειλε τα δικά του «συγχαρητήρια» μέσα από τις σελίδες του στα social media.

Αναλυτικά ο Πρωτέας Βούλας ανέφερε:

«Στο Νο28 του WNBA Draft ‘21 από τις Λος Άντζελες Σπαρκς επελέγη τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Απριλίου η γνώριμη μας από τη θητεία της στον Α.Ε.Ο. Πρωτέας Βούλας , Ιβάνα Ράτσα!

Congratulations Ivana, dreams do come true!».

Η Raca κατάγεται από την Σερβία. Γεννήθηκε όμως, και έπαιξε μπάσκετ στην Κύπρο, ενώ μετά ήρθε στην Ελλάδα και έπαιξε στον ΠΑΟΚ και τον Πρωτέα Βούλας.

Γνωστός του ελληνικού μπάσκετ είναι και ο πατέρας της Dragan Raca, ο οποίος έπαιξε μπάσκετ και στην Κύπρο για πάρα πολλά χρόνια, καθώς αγωνίστηκε στις ΕΘΑ Εγκωμής, ΑΕΚ Λάρνακας, Αρης Λεμεσού, Κεραυνός, Αχιλλέας Καϊμακλίου, ΑΕ Λεμεσού και όταν σταμάτησε το μπάσκετ, έγινε προπονητής, πέρασε από πολλές κυπριακές ομάδες (ΑΕ Λεμεσού, ΑΠΟΕΛ) ήταν στην Εθνική Κύπρου (2004-05), ενώ εργάστηκε ως προπονητής και στην Ελλάδα σε Ηρακλή (2005-06)  και Ολυμπιάδα Πατρών (2008).

H Ivana Raca έφυγε το 2017 από την Ελλάδα και τον Πρωτέα και φοιτούσε ως τώρα στο Πανεπιστήμιο Wake Forest.

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΑ ΒΟΥΛΑΣ

 

Στο #WNBA η Ιβάνα Ράτσα! Στο Νο28 του WNBA Draft ‘21 από τις Λος Άντζελες Σπαρκς επελέγη τα ξημερώματα της…

Δημοσιεύτηκε από Α.Ε.Ο. Πρωτέας Βούλας στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021