Η ομάδα της Αναγέννησης θα αντιμετωπίσει στον τελικό το ισχυρό Ελληνικό και η Σοφία Βασιλειάδου, όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, είναι έτοιμη για την πρόκληση, όπως και οι συμπαίκτριές της.

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που πήραμε αυτό το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε λίγο στραβά, αλλά το διορθώσαμε στην πορεία και συνεχίσαμε ως τη νίκη στον ημιτελικό επί της Τερψιθέας, φτάνοντας πια να έχουμε μπροστά μας τον τελικό», ανέφερε αρχικά η παίκτρια της Αναγέννησης Ν.Ρυσίου.

Το Ελληνικό χρεώνεται τον τίτλο του φαβορί και η Βασιλειάδου δεν αποπειράται καν να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της: «Το Ελληνικό είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Το  ξέρουμε όλοι. Είναι η πιο γεμάτη ομάδα του πρωταθλήματος. Έχει το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία. Ωστόσο, εμείς το άγχος μας το περάσαμε χθες, οπότε αύριο το άγχος δεν θα είναι δικό μας. Θα είναι περισσότερο στα κορίτσια του Ελληνικού. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στο γήπεδο και ας γίνει ότι είναι να γίνει. Είμαστε χαρούμενες που φτάσαμε ως το φάιναλ φορ, που φτάσαμε στον τελικό. Για εμάς είναι μεγάλη δικαίωση για όλη μας την προσπάθεια μέσα στη χρονιά, με όλα μας τα προβλήματα, γιατί για μια ομάδα που είναι εκτός Αθήνας είναι πολύ πιο δύσκολα. Αλλά είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που είμαστε εδώ!».

Το Ελληνικό βρίσκεται πιο κοντά στην έδρα του, αλλά και η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, είχε και αυτή το δικό της… κοινό στην εξέδρα του «Μ. Λιούγκας» στη Γλυφάδα. Και αύριο αναμένονται κι άλλοι, όπως αποκαλύπτει η Βασιλειάδου.

«Έχουμε κι εμείς τους φανατικούς μας. Υπήρχε κόσμος στην εξέδρα, αλλά κάποιοι άλλοι θα έρθουν από τη Θεσσαλονίκη με πούλμαν αύριο και ειλικρινά τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και μόνο που μας σκέφτονται και μόνο που είναι κοντά μας».

Αουτσάιντερ, φαβορί και στη μέση το όνειρο που πολλές φορές καθιστά άχρηστες τις δύο πρώτες λέξεις. Ειδικά όταν πρόκειται για το όνειρο ενός τίτλου. Αν η Βασιλειάδου το έχει… ονειρευτεί;

«Εννοείται», είναι η πρώτη απάντηση με πλατύ χαμόγελο: «Και μόνο που ήρθαμε ως εδώ δεν μπορεί παρά να είναι το όνειρο το κύπελλο. Είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά το Κύπελλο Ελλάδας δεν αποκαλείται αδίκως ο θεσμός των εκπλήξεων. Οπότε ας ελπίσουμε να κάνουμε εμείς τη θετική για εμάς έκπληξη!».