Το μεγάλο “μπαμ” στο φετινό μεταγραφικό παζάρι έκανε η Τερψιθέα. Οι νεοφώτιστες έδειξαν για ακόμα μία φορά τις… άγριες διαθέσεις τους ανακοινώνοντας με κάθε επισημότητα την απόκτηση της Μπρίτανι Τζόνσον, η οποία την περσινή σεζόν αναδείχθηκε δεύτερη σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με τη φανέλα του Πανιωνίου.

Η Αμερικανίδα γκαρντ/φόργουορντ αποτελεί την πρώτη ξένη παίκτρια στην ιστορία της Τερψιθέας, η οποία πέτυχε διάνα με την επιλογή της.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Με ιδιαίτερη χαρά ο Α.Ο. Τερψιθέας ανακοινώνει την απόκτηση της Brittany Johnson, που αποτελεί την τέταρτη μεταγραφή της ομάδας. Η Αμερικανίδα γκαρντ/φόργουορντ αποτελεί την πρώτη μεταγραφή ξένης παίκτριας στην ιστορία του συλλόγου.

Η Johnson έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα και παρά το κουραστικό πολύωρο ταξίδι έδωσε το παρόν στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας στο ΔΑΚ Γλυφάδας “Μάκης Λιούγκας” και δήλωσε χαρούμενη που επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα και ανυπόμονη να ξεκινήσει τη σεζόν με τη νέα της ομάδα.

Τόσο η Johnson όσο και τα άλλα τρία νέα αποκτήματα της ομάδας (Πλούμπη, Σπυριδοπούλου, Σκιαδοπούλου) παρέα με τις έξι παλιές (Μπότσαρη, Πανταζή, Σταμπούρλου, Ζεβαχιργιάν, Παναγιωτοπούλου, Δραγωνέα) και παίκτριες από τα τμήματα υποδομής (Πυλιώτη, Πουλή) παρευρέθηκαν στην πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα σεζόν, η οποία θα είναι η παρθενική του συλλόγου στην Α1 κατηγορία.

Η διοίκηση της ομάδας (Καλλιγάς, Ζαγορίτης, Κιρμίζογλου) ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα με υγεία για όλες τις παίκτριες και αμέσως μετά ξεκίνησε η πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου της ομάδας (Παπασπυριδάκος, Μπορίνος, Βαρατάσης, Οικονομόπουλος)”.

Το who is who της Τζόνσον

Η Johnson έχει γεννηθεί στις 4 Αυγούστου 1989 και έχει ύψος 1.82. Αποφοίτησε το 2011 από το Ohio State, όπου την τελευταία χρονιά σε 34 αγώνες είχε 10,7 πόντους και 3,3 ριμπάουντ μέσο όρο με 44%στα τρίποντα και 82% στις βολές.

Πέρσι, στην πρώτη της σεζόν εκτός ΗΠΑ, αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Πανιωνίου εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις της. Είχε σε 15 αγώνες, 23,3 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ, 1,6 κλεψίματα με 46% στα δίποντα, 44% στα τρίποντα και 85% στις βολές σε περίπου 36,5 λεπτά ανά αγώνα.