Στα άκρα (δείχνουν να) οδηγούνται οι σχέσεις Αθηναϊκού και Παναθηναϊκού για τα μάτια της… Αφροδίτης Κοσμά. Η πολύπειρη φόργουορντ/σέντερ αποτέλεσε ένα από τα “βαριά πυροβολικά” των “πράσινων” την περσινή σεζόν, στον δρόμο προς τη δεύτερη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη συμμετοχή στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το “τριφύλλι“, όπως είναι φυσιολογικό, έχει εκφράσει την πρόθεση να τη διατηρήσει στο δυναμικό του, αλλά ο Αθηναϊκός (στον οποίο ανήκε η παίκτρια) δεν δείχνει διατεθειμένος να υποχωρήσει στις αρχικές του απαιτήσεις.

Οι ιθύνοντες της ομάδας του Βύρωνα περιμένουν μέχρι αύριο να αποδεσμευτεί η Κοσμά, διαφορετικά θα κάνουν κίνηση για να εισπράξουν το συμφωνηθέν ποσό, σε περίπτωση που η 29χρονη φόργουορντ/σέντερ παραμείνει στον Παναθηναϊκό.

Και όταν αναφερόμαστε στο συμφωνηθέν ποσό μεταξύ των δύο πλευρών, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως πρόκειται για ένα πραγματικά σημαντικά μεγάλο ποσό, που δύσκολα μπορεί να διαθέσει οποιαδήποτε ελληνική ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η συγκεκριμένη διαδικασία μεταγραφής παίκτριας από έναν ελληνικό σύλλογο σε έναν άλλον είναι κάτι… συνηθισμένο και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν οι “πράσινες” να την κρατήσουν στο δυναμικό τους μοιάζει… unfair.

Ενδεχομένως, αυτό που δεν γνωρίζουν στο “τριφύλλι” είναι πως, πέρα από τη διοίκηση του συλλόγου, και η ίδια η παίκτρια έχει υπογράψει παρόμοιο ιδιωτικό συμφωνητικό, κάτι που διπλασιάζει το απαιτούμενο ποσό για να ολοκληρωθεί η παραμονή της στον Τάφο του Ινδού.

Είναι ξεκάθαρο πως οι παράγοντες του Αθηναϊκού δεν είναι αδαείς στα θέματα των μεταγραφών, και γι αυτό έχουν “δέσει” τη συγκεκριμένη ιστορία από κάθε πλευρά, προκειμένου για να είναι εξασφαλισμένοι σε κάθε ενδεχόμενο.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα, αλλά τη δεδομένη στιγμή τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, για την περίπτωση της Αφροδίτης Κοσμά