Την Κέιτι Γκερλντς πολλοί (αν όχι όλοι) μπορεί να μην τη θυμούνται. Πρόκειται, όμως, για παίκτρια που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στη Δυναστεία του Αθηναϊκού στο ελληνικό μπάσκετ καθώς τη χρονιά (2008-’09) που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του Βύρωνα συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή και την έξοδο στα Κύπελλα Ευρώπης.

Η 29χρονη, πλέον, παίκτρια μπορεί να έχει αποχωρήσει από τη χώρα μας εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά δεν αποκλείεται να αποκτήσει εκ νέου… δεσμούς με την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα στην καριέρα της, να κρεμάσει τα παπούτσια της και να εργαστεί ως… προπονήτρια σε κολέγιο της Αμερικής.

Τι σχέση έχει, όμως, αυτό με τη χώρα μας; Έχει και με το παραπάνω από τη στιγμή που δεν αποκλείεται να έχει στο πλευρό της, ως άμεσο συνεργάτη της, τη Βίκυ Βολωνάκη, η οποία την περσινή σεζόν πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στο σουηδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα των Σόλνα Βίκινγκς.

Η πολύπειρη φόργουορντ βλέπει με καλό μάτι την προοπτική της προπονητικής και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ίσως η σουηδική ομάδα είναι η τελευταία με την οποία αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο.