Βάζοντας όλα τα δεδομένα κάτω, οι διοικούντες του ΒΑΟΛ Χίου αποφάσισαν να μην συμμετάσχει η ομάδα στην Α2 Γυναικών της επόμενης σεζόν καθώς τα οικονομικά δεδομένα μετά την πανδημία καταστούν αδύνατη την συγκρότηση ανταγωνιστικής ομάδας. Πάντως η ομάδα της Χίου θα προσπαθήσει να κερδίσει την άνοδο της στην Α2 Γυναικών της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 εντός των τεσσάρων γραμμών, όπως αναφέρει η ανακοίνωση χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας της Χίου:

«Ο ΒΑΟΛ Χίου δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση της ΕΟΚ, για συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και θα πάρει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα Γυναικών (ΤΕ Χίου) περιόδου 2020 – 2021.

Η ιστορία του ΒΑΟΛ αλλά και η εμπειρία της προηγούμενης συμμετοχής στην Α2 την περίοδο 2010 – 2011, παράλληλα με την υπάρχουσα κατάσταση, λόγω πανδημίας, δεν θα επέτρεπαν τη συγκρότηση μίας ομάδας ικανής να αποτελέσει μια σημαντική παρουσία στην κατηγορία και όχι απλά μιά συμμετοχή, όπως πολλοί άλλοι επιλέγουν.

Η απόφαση του ΔΣ, λαμβάνοντας υπόψη και τις σκέψεις και απόψεις όλων των εμπλεκομένων στο τμήμα, είναι η ενίσχυση της ομάδας μας ενόψει του τοπικού πρωταθλήματος, η κατάκτησή του και η συμμετοχή του Βούρειου στα μπαράζ της περιόδου 2021 – 2022 με στόχο την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφασή μας αυτή συμβαδίζει απόλυτα με την ιστορία μας και αποτελεί ένα παράδειγμα ορθής αντιμετώπισης της φετινής παράδοξης κατάστασης που διαμορφώνεται στον Εθνικό Χάρτη λόγω της πανδημίας.»