Το πάλεψαν οι “ερυθρόλευκες” αλλά το έργο ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού χρειαζόντουσαν νίκη με 12+ πόντους επί της Βαλένθια (είχαν χάσει με 77-66 στην Ισπανία) για να βρεθούν στη πρώτη θέση του έβδομου ομίλου του Women’s Eurocup. Η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη άρχισε με αξιώσεις τον αγώνα παίζοντας εκπληκτική άμυνα προηγήθηκε με 26-16 αλλά οι Ισπανίδες σιγά σιγά μείωσαν την διαφορά με αποκορύφωμα την εξαιρετική τρίτη περίοδο (επιμέρους σκορ 10-26) η οποία αποτέλεσε την “ταφόπλακα” στα όνειρα του Ολυμπιακού για νίκη με διαφορά. Παρόλα αυτά στην τελευταία περίοδο, Τόμας και Γκρέιβς κατά κύριο λόγο, ξανάβαλαν στη διεκδίκηση της νίκης τους “Πειραιώτες” όμως η ψυχραιμία της ομάδας του Ρουμπέν Χοσέ Μπούργκος Λόπεζ “έπαιξε” καταλυτικό ρόλο διαμορφώνοντας το τελικό 75-78

MVP του αγώνα για τους νικητές η Μέγια Τιρέρα η οποία σταμάτησε στους 21 πόντους ενώ από Ελληνικής πλευράς η Μπασάρα Γκρέιβς ήταν καταπληκτική πραγματοποιώντας και το double-double με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ουγγρική Τσεγκλέντι την επόμενη εβδομάδα και ακόμα και σε ενδεχόμενο ήττας με μέχρι… 39 πόντους θα πάρει εκείνος το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Θυμίζουμε οι “ερυθρόλευκες” είχαν κερδίσει στον πρώτο γύρο με 93-53 και αυτό τους δίνει τεράστιο αβαντάζ.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-36, 49-62, 75-78

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ