Η Σπαρτάκ Μόσχας επικράτησε του Παναθηναϊκού με 81-73 και κατέκτησε το τουρνουά «Δ.Μούρτος». οι Ρωσίδες εκμεταλλεύτηκαν τα φυσικά αλλά και σωματικά τους προσόντα και έφυγαν νικήτριες από το κλειστό της Λεωφόρου σε ένα ματς από το οποίο ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολλά και ο τεχνικός της ομάδας έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση της ομάδας του.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπυ μέχρι και τα μισά της τρίτης περιόδου καθώς ο Παναθηναϊκός είχε βρει τρόπους να σκοράρει ενώ ήταν και εύστοχος από τη γραμμή των τριών πόντων. Ένα σερί όμως 7-0 που «έτρεξαν» οι Ρωσίδες ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς  καθώς το 50-51 έγινε 50-58 βάζοντας και τις βάσεις για την επικράτηση. Το τελικό 73-81 ήρθε φυσιολογικά αφού ο Παναθηναϊκός όσο και αν προσπάθησε δεν κατάφερε να γυρίσει τη διαφορά.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η δεύτερη ξένη της ομάδας η Άλμπανεζ που θα δώσεις λύσεις και έδειξε ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να στηρίζεται πάνω της. Πολύ καλή και η Κυριακόπουλου ενώ το δίδυμο των Καλέντζου και Λύμουρα συνεργαζόταν με κλειστά μάτια έξαλλου οι δυο γκαρντ είχαν συνεργαστεί ξανά και στην μεγάλη ομάδα του Αθηναϊκού.

Στον μικρό τελικό του τουρνουά ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου επικράτησε με 66-65 του Πρωτέα με κορυφαία την Πανταζή με 23 πόντους με την Ανταμς να σημειώνει 14. Από τον Πρωτέα η Ράντολφ είχε 23 πόντους με τη δεύτερη ξένη της ομάδας την Ράουταν να σημειώνει 13.

Στο περιθώριο των δυο αγώνων είχαμε τιμητικές βραβεύσεις με τον Παναθηναϊκό να τίμα την Σπαρτάκ για την παρουσία της στο άθλημα και τους Ρώσους με τη σειρά τους να τιμούν την Τούλα Καλέντζου για την συνολική της πρόσφορα στο χώρο, μάλιστα ο Ελληνικής καταγωγής μάνατζερ του συλλόγου Στίβ Κωσταλάς να λέει αστειευόμενος πως ήθελε την αρχηγό του Παναθηναϊκού στην Σπαρτάκ αλλά τελικά εκείνη τελικά επέλεξε  την ομάδα του «τριφυλλιού».

 

Θάνος Φωτόπουλος