Μπορεί η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών να μην έχει ολοκληρωθεί, εκκρεμεί το Πρωτέας Βούλας – Αθηναϊκός, αλλά όλα είναι σχεδόν έτοιμα (δεν έχει οριστεί γήπεδο για το Ικαρος – Παναθηναϊκός) για τη δεύτερη αγωνιστική.

Αναλυτικά:

Αθηναϊκός-Σούρμενα Ελληνικό (19/10 – 16.00)
Το ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Αθηναϊκός δεν έχει αρχίσει ακόμα τις υποχρεώσεις του στο Πρωτάθλημα και προέρχεται από τον αποκλεισμό-σοκ από το Κύπελλο Ελλάδος. Η αγωνιστική απραξία της ομάδας του Βύρωνα ίσως παίξει ρόλο, καθώς απέναντι της έχει έναν ισχυρό αντίπαλο, με πολλές φιλοδοξίες για τη φετινή σεζόν, το Ελληνικό. Η ομάδα της Καπογιάννη νίκησε εύκολα την πρώτη αγωνιστική τον ΠΑΟΚ, απέκλεισε εξίσου εύκολα το Ρύσιο στο κύπελλο και αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει ρυθμό. Μην ξεχνάμε ότι το Αθηναϊκός – Ελληνικό τη περσινή σεζόν, ήταν ο αγώνας που σταμάτησε το σερί του Αθηναϊκού (105 διαδοχικές νίκες). Το Ελληνικό πέρσι είχε πάρει τον αέρα του Αθηναϊκού, καθώς απέκλεισε την ομάδα του Βύρωνα και έπαιξε στον τελικό του Πρωταθλήματος. Αν υπήρχε στοίχημα θα προτιμούσαμε το NO BET.

Κρόνος-Πρωτέας Βούλας (19/10 – 20.30)
Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου έχει παίξει δύο επίσημα παιχνίδια, και τα δύο με ομάδες που είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Τον Αθηναϊκό και τον Παναθηναϊκό. Την ομάδα του Βύρωνα την απέκλεισε και τον Παναθηναϊκό τον κοίταξε για 30 λεπτά στα μάτια. Αύριο (19.10) αντιμετωπίζει ακόμα έναν διεκδικητή του τίτλου, τον Πρωτέα Βούλας, και μάλιστα θα είναι τυπικά γηπεδούχους, αφού η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Βούλας! Η ομάδα του Δάγλα, βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία, αφού δεν αγωνίστηκε στην πρεμιέρα. Η ομάδα της Βούλας είναι καλύτερη και ποιοτικά και ως μονάδες και ως σύνολο. Ο Κρόνος δε θα είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά οι παίκτριες του Αγίου Δημητρίου τα έδωσαν όλα την Τετάρτη απέναντι στον Παναθηναϊκό και αναμένεται να υπάρχει κούραση. Ο Πρωτέας μπορεί να αρχίσει το φετινό Πρωτάθλημα με νίκη.

 

Ίκαρος Καλλιθέας-Παναθηναϊκός 
Παιχνίδι το οποίο δεν έχει ακόμα οριστεί  η έδρα η μέρα και η ώρα τέλεσής του. Η αναμέτρηση από την Καλλιθέα μεταφέρθηκε στη Νέα Σμύρνη, οι οπαδοί του Πανιωνίου όμως είχαν διαφορετική άποψη, με τον Δήμο να ζητάει να μην γίνει η αναμέτρηση στο “Αρτάκης”, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει μείνει ορφανό από γήπεδο! Στα αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τον Ικαρο και εύκολα η δύσκολα θα κάνει το 2 στα 2. Ο Ικαρος προέρχεται από τη μεγάλη νίκη απέναντι στο Ρύσιο, αλλά δεν έχει τις παίκτριες για να σταματήσει τις Ντέλβα – Καλέντζου.

Κώων Ιπποκράτης-Αναγέννηση Ν.Ρ. (20/10 – 12.00)
Ιστορική μέρα για τον Ιπποκράτη και για το νησί της Κω. Η αναμέτρηση με το Ρύσιο θα είναι η πρώτη εντός έδρας στην Α1 με το παιχνίδι να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα εν μέρει. Ο Ιπποκράτης πήρε σπουδαίο διπλό στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Αρη και έδειξε ότι μπορεί να χτυπήσει την πόρτα της τετράδας. Εχει μία από τις καλύτερες ξένες του Πρωταθλήματος (Ρασίντ), πολύ καλές ελληνίδες, και στην Κω οι αντίπαλοί της θα περάσουν δύσκολες στιγμές. Το Ρύσιο έκανε ηχηρές μεταγραφές. Πήρε δύο διεθνείς, Σταυρίδου – Σκιαδοπούλου, την Αυτζή από τον ΠΑΟΚ, αλλά στην πρεμιέρα έχασε από τον αδύναμο φέτος Ικαρο. Εχει πολύ καλές μονάδες, αλλά δεν είναι ακόμα σύνολο. Ο Ιπποκράτης μπορεί να πάρει το δεύτερο φετινό ροζ φύλλο.

ΠΑΟΚ-Άρης (20/10 – 15.00)
Το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στους αιώνιους της πόλης. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι η περσινή ομάδα και ο φετινός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Νεανική ομάδα που θα στηριχτεί στην έδρα της και θα κοιτάξει να πάρει τα παιχνίδια στο “Παλτάκι” για να έχει τον πρώτο λόγω στα πλέι άουτ. Έχασε εύκολα στην Αθήνα από το Ελληνικό στην πρεμιέρα. Ο Αρης από την άλλη έχει πολύ καλύτερο ρόστερ από το περσινό, πολύ καλή ξένη (Ολιβερ) και θέλει να εξασφαλίσει άνετη παραμονή. Στην πρεμιέρα έχασε δίκαια από τον Ιπποκράτη και θέλει να ρεφάρει σε μια δύσκολη έδρα. Σε τέτοια ντέρμπι δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις, η πίεση και το άγχος είναι μεγάλο.