Ελλάδα ναι, Ισπανία ναι, το βιογραφικό της έχει καταγράψει πολλούς σταθμούς καριέρας και πορείας, αλλά για την Κατερίνα Σωτηρίου το γεγονός ότι έχει εδραιωθεί πια στην Ιταλία, από πέρσι, δεν οφείλεται μόνο στο… εξαιρετικό φαγητό και την γευστικότατη μοτσαρέλα, όπως μας είπε η ίδια. Η Ελληνίδα αθλήτρια, μιλώντας στο basketblog, αναφέρθηκε στην περσινή της εμπειρία στο Τορίνο και πλέον αφού αγωνίζεται στην κάτω Ιταλία, μάς εξήγησε καλύτερα τα τι και πώς της επόμενης μέρας και αν θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη… 
 
 
-Εχοντας την εμπειρία από το μπάσκετ στο Τορίνο, πες μας μερικά λόγια για το ποια είναι η αποδοχή του (ποδοσφαιρικού επί το πλείστον) κοινού προς το άθλημα.
 
«Κατά την 8μηνη παραμονή μου στο πανέμορφο Τορίνο, έζησα από κοντά την αγάπη της πλειοψηφίας του ιταλικού αθλητικού κοινού, το ποδόσφαιρο! Η πόλη ζει σε ποδοσφαιρικούς ρυθμούς, έχοντας δυο ομάδες στην Serie A, μια από αυτές, την μεγάλη Κυρία (Γιούβε) που κρατάει το ενδιαφέρον, παίζοντας, διεκδικώντας τρόπαια στις μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Champions league, αλλά και την έτερη ομάδα, την ιστορική «γκρανάτα». Η προσπάθεια αναβάθμισης της μπασκετικής λίγκας, τόσο σε γυναικείο όσο και στο αντρικό μπάσκετ, είναι αναγνωρίσιμη σε πολλά επίπεδα (οργάνωση, διοίκηση, διαφήμιση). Γενικά… δεν πέφτει καρφίτσα στα μπασκετικά γήπεδα της πόλης, τόσο σε γυναικείους αγώνες όσο και σε αντρικούς. Ομως, οι Τορινέζοι είναι δύσκολο κοινό σε τυχόν συνεχόμενες ήττες απογοητεύονται και δεν θα χάσουν χρόνο για μπάσκετ, αν η ομάδα δεν έχει κάτι δυνατό που να τούς ανεβάζει την αδρεναλίνη».
 
 
-Τα πλάνα τους είναι να φτάξουν μια ομάδα πρότυπο, έχοντας κατά νου τα ποδοσφαιρικά κατορθώματα;
 
«Οι συζητήσεις με ανθρώπους του αντρικού μπασκετικού Club, μού έδωσαν να  καταλάβω ότι πρωταρχικά, στοχεύουν στην υγιή οικονομική κατάσταση του τμήματος. Δεν σκέφτονται ανοίγματα αν δεν το επιτρέπει η κατάσταση ή το εκάστοτε μπάτζετ. Δεν έχει τόσο μεγάλη απήχηση το μπάσκετ, γι’ αυτό και δεν έχει γίνει μεγαλύτερη οικονομική κίνηση. Φυσικά, στο μέλλον
μπορεί να αλλάξει όλο αυτό. Σιγουρα, ο στόχος είναι η υψηλότερη θέση στο πρωτάθλημα που θα χαροποιήσει τους ήδη οπαδούς του μπάσκετ και θα παρακινήσει και τους πιο δύσκολους στον απώτερο στόχο τους, την διαφήμιση της πόλης».
 
 
-Συνεχίζεις ωστόσο στην Ιταλία, αλλά σε διαφορετική ομάδα από πέρσι.
 
«Φέτος, συνεχίζω στην κάτω Ιταλία, σε μια μικρή πόλη που ανήκει στην περιφέρεια της Καμπάνια, κοντά στο Σαλέρνο, ονόματι Μπατιπάλια (η πηγή της Μοτσαρέλας από βουβάλια…). Πάντα αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, όπως όλες οι δουλειές αλλωστε έχουν θετικά και αρνητικά, καλές και κακές μέρες. Ειμαι χαρούμενη εδώ και εύχομαι να πετύχω με την ομάδα τους στόχους μας».
 
 
-Θα σε ξαναδούμε σε ελληνική ομάδα; Για την Εθνική μερικά λόγια;
 
«Οπως πολλές φορές έχει αναφερθεί και συνεχίζω να πιστεύω, το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν θυμίζει επαγγελματικό, καθως έχει αρκετές ελλείψεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και εκλάμψεις επαγγελματισμού σε όλα τα επίπεδα! Για παράδειγμα,Ο Ολυμπιακός ανέβασε πολύ τα στάνταρ και το ρόστερ θύμισε παλιές εποχές κ έδωσε ενδιαφέρον Στο ελληνικό,ευρωπαϊκό κοινό συμμετέχοντας στο Eurocup. Χωρίς να μειώσω κι άλλες ομάδες που κάνουν αξιόλογη προσπάθεια, ξέροντας τα προβλήματα της χώρας μας. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αρκετό για την επιστροφή μου πίσω, δεν θέλω να προτρέχω, προτιμώ να στοχεύω και να αξιοποιώ την ενέργειά μου στην ομάδα μου, μένοντας σε καλη σωματική και ψυχολογική κατάσταση που θα με βοηθήσει τόσο στην επίτευξη προσωπικών και ομαδικών στόχων εδώ, όσο στην προετοιμασία και την συμμετοχή μου με την Εθνική ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Εθνική που κληρώθηκε σε έναν δύσκολο όμιλο και θα πρέπει άλλη μια φορά να ξεπεράσει τον εαυτό της, για να διεκδικήσει την συμμετοχή της στην συνέχεια της διοργάνωσης. Με υγεία τύχη και καλή οργάνωση/προετοιμασία πιστεύω πως μπορεί να επιτύχει».
 
 
 
45454
 
76767
 
78787
 
767676