Το ματς της… χρονιάς κατέληξε σε “πράσινα” χέρια χθες το απόγευμα αφού ο Παναθηναϊκός κέρδισε κατά κράτος τον νταμπλούχο Αθηναϊκό. Η ομάδα της Γιασεμή Σαμαντούρα έκανε το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει συνηθίσει να βρίσκεται σε ρόλο… κομπάρσου την τελευταία πενταετία. Κι αν η νίκη αυτή καθεαυτή θεωρηθεί ως κάτι φυσιολογικό (με δεδομένο πως φέτος ο Αθηναϊκός έχει αποδείξει πως δεν είναι άτρωτος), το τελικό +28 (83-55), με το οποίο αυτή ήρθε δεν μπορεί παρά να προκαλεί… έκπληξη.

Στο “πράσινοστρατόπεδο η ψυχολογία βρίσκεται, πλέον, στα ύψη, αλλά άπαντες γνωρίζουν πως το χθεσινό αποτέλεσμα δεν προδικάζει τίποτα για το υπόλοιπο της σεζόν. Αποτελεί, όμως, ακόμα μια απόδειξη πως ο Παναθηναϊκός είναι… η ομάδα του μέλλοντος.

Στη Λεωφόρο έχουν δημιουργήσει την τελευταία διετία έναν κορμό παικτριών που έχει τα φόντα να αναγάγει το τριφύλλι σε πρωταγωνιστή και κυρίαρχο του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Δεν είναι, τυχαίο, άλλωστε, πως οι “πράσινες” έχουν αρκετά χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, τον οποίο έχουν φροντίσει να “ντύσουν” με έμπειρες παίκτριες, όπως η Τούλα Καλέντζου, η Αριστέα Μαγκλάρα και η Νταϊάνα Ντέλβα, η οποία φαίνεται πως βρήκε… το λιμάνι της στον Παναθηναϊκό.

Αν, μάλιστα, δει κανείς προσεκτικά το ρόστερ του τριφυλλιού θα καταλάβει πως η Γιασεμή Σαμαντούρα έχει όλα τα εφόδια προκειμένου να συνεχίσει την εξαιρετική δουλειά που κάνει τα τελευταία δύο χρόνια και να δημιουργήσει στον Παναθηναϊκό ένα πολύ δυνατό πυρήνα παικτριών που (γιατί όχι;) θα στελεχώσουν ακόμα και την Εθνική ομάδα.