Η Sabrina Ionescu είναι μια από τις καλύτερες παίκτριες στην ιστορία του NCAA, αφού με τη φανέλα του κολεγίου του Οregon κατάφερε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στο πάνθεον του αθλήματος.
Στα 4 χρόνια που παρέμεινε εκεί, μέτρησε 17.5 πόντους, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά βραδιά, ενώ την ίδια στιγμή σούταρε με 45% εντός πεδιάς (13 προσπάθειες), 42% από το τρίποντο (5 προσπάθειες) αλλά και 84% από τη γραμμή των βολών (3.5 προσπάθειες).

Παράλληλα, έγινε η πρώτη (από άντρες και γυναίκες) στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ που φτάνει στην καριέρα της τους 2.000 πόντους, τα 1.000 ριμπάουντ και τις 1.000 ασίστ, αλλά και μόλις η δεύτερη με 2.000 πόντους και 1.000 τελικές πάσες μετά την Courtney Vandersloot του Gonzaga, το αντρικό τμήμα του οποίου έφτασε μέχρι τον φετινό τελικό της Μarch Madness μετά από μια τέλεια σεζόν 32 νικών σε ισάριθμα ματς.

Από το περσινό καλοκαίρι και τη «φούσκα» του Ορλάντο αγωνίζεται στο WNBA με τη φανέλα των New York Liberty, που την επέλεξαν προφανώς στο νούμερο 1 του περασμένου Draft της λίγκας. Μπορεί να πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε 3 αναμετρήσεις εξαιτίας ενός τραυματισμού στον αστράγαλό της, αλλά πρόλαβε να μετρήσει 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά 27 αγωνιστικά λεπτά.

Αλλά δε σταματάει εκεί!

Όπως αναφέρει το news.microsoft.com, η Αμερικανίδα με ρίζες από την Ρουμανία αθλήτρια αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με τη δημοφιλή κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών της XBΟΧ προκειμένου να τονώσει τα όνειρα εκατομμύρια κοριτσιών από τον κόσμο γύρω από το μπάσκετ.

Η ίδια, ούσα φανατική gamer -κυρίως των NBA 2k και Call Of Duty– αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση συνεργασίας της εταιρείας, και πλέον υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα πακέτα -με την υπογραφή της, αλλά και με ειδικά διαμορφωμένα τηλεχειριστήρια από την ίδια- τα οποία θα παραδίδονται σε διάφορες γυναίκες ανά τον κόσμο.

Επίσης, η Ionescu θα χαρίζει μαζί με τις νέες κονσόλες και ένα ζευγάρι από τα Nike αθλητικά παπούτσια της που λάνσαρα πριν από λίγο καιρό, με την ίδια να δηλώνει πανευτυχής που προσπαθεί να λειτουργήσει ως ένα σωστό κοινωνικό πρότυπο για την κοινωνία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ξυπνάω κάθε μέρα ευγνώμων για την πλατφόρμα που μου δόθηκε και προσπαθώ να ηγηθώ με το παράδειγμά μου και να χρησιμεύσω ως πρότυπο για τους νέους και ειδικά τα κορίτσια να ακολουθήσουν που επιθυμούν να ακολουθήσουν τον αθλητισμό .
Κάτι για το οποίο ο Kobe και η Gigi ήταν παθιασμένοι.

Ξέρω ότι έχω την ικανότητα να επηρεάζω και να εμπνέω την επόμενη γενιά αθλητών και προσπαθώ ενεργά να ηγηθώ ως ένα καλό παράδειγμα γι’ αυτούς.

Η προσπάθειά μου είναι να αγωνιστώ και να τελειοποιήσω το παιχνίδι μου ώστε να γίνει μέρος αυτού που είμαι και θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω για όσο το δυνατόν περισσότερο»

 

Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΒΟΧ ME THN SABRINA IONESCU

 

Tags:
WNBA Xbox