Από υπέρβαση σε υπέρβαση
Η Σόλνα Βίκινγκς έκανε πράξη αυτό που έμοιαζε… ακατόρθωτο πέρσι το καλοκαίρι. Προκρίθηκε στους τελικούς του σουηδικού πρωταθλήματος! Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά επικράτησε εκτός έδρας της Νόρθλαντ με 57-51 στον πέμπτο (και τελευταίο) ημιτελικό και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς βλέποντας, πλέον, τον τίτλο του πρωταθλητή να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

Οι “κυανόλευκες” μπορεί να καλούνταν να ξεπεράσουν ένα αρκετά υψηλό εμπόδιο (και μάλιστα εκτός έδρας), αλλά δεν… πανικοβλήθηκαν. Αντίθετα, ακολούθησαν την πεπατημένη οδό. Ήτοι, στηρίχθηκαν στην άμυνά τους, η οποία αποτέλεσε το μεγάλο τους όπλο καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν, και με Καταρίνα Άντερσον να… “πυροβολεί” αδιακρίτως (27π.), πανηγύρισαν μία σπουδαία επιτυχία.

Το ελληνικό δίδυμο των Βακίνας Βολονάκη (6π.-6ριμπ.) και Άννας Σπυριδοπούλου (2ριμπ.-2ασ.) δήλωσε για ακόμα μια φορά “παρών” αποτελώντας ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του έμπειρου τεχνικού.

Σε κάθε περίπτωση, η Σόλνα μπορεί να… πανηγυρίζει την πρόκριση στους τελικούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η αποστολή της ολοκληρώθηκε. Επόμενος στόχος είναι η κατάκτηση του εγχώριου τίτλου