Καλεσμένη στον ιντερνετικό αέρα του mundosports.eu και της εκπομπής ON AIRball (κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 15:00-17:00) ήταν η Τούλα Μαγαλιού. Η Κυπελλούχος Ελλάδος (και MVP του Final 4) με τον Πρωτέα Βούλας μίλησε για την τεράστια επιτυχία των “κυανέρυθρων”, ενώ δεν φρόντισε να μιλήσει με κολακευτικά σχόλια για την πρόσληψη του Τζώρτζη Δικαιουλάκου στη θέση του προπονητή της Εθνικής Γυναικών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
 
– Ποιοι ήταν οι στόχοι που είχαν τεθεί από την αρχή της χρονιάς;
“Ο στόχος μας για φέτος ήταν το πρωτάθλημα, η ομάδα πέρασε αρκετές δυσκολίες  αυτή τη χρόνια γι αυτό το μόνο που θέλαμε ήταν να πάρουμε το εισιτήριο για την Α1. Από εκεί και πέρα ότι ερχόταν θα ήταν φυσικά καλοδεχούμενο”.
 
– Όσον αφορά το Κύπελλο;
“Το είχαμε στο μυαλό μας. Θέλαμε να κάνουμε κυρίως μια καλή πορεία. Ξεκινήσαμε καλά, όμως τα διάφορα προβλήματα που προέκυψαν καθώς και το ότι η ομάδα κτίστηκε από την αρχή  ήταν κάτι που μας δυσκόλεψε. Παιχνίδι με το παιχνίδι όμως πηγαίναμε όλο και καλύτερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν και οι νίκες σε παιχνίδια με ομάδες της Α1. Η’ για να το θέσω ακόμα καλύτερα να μην έχουμε καμιά ήττα φέτος από ομάδα της Α1 (γενικά ο Πρωτέας είχε ένα σερί 25-0). Όλο αυτό όμως έχει να κάνει κυρίως με τη δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά αυτή”.
 
– Μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού και πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ποιες ήταν οι σκέψεις που έκανες;
“Νομίζω ότι κανένας αθλητής η αθλήτρια δεν θέλει να χάνει. Έτσι ούτε και εγώ ήθελα να χάσω αυτό το τρόπαιο. Αυτό που σκέφτηκα ήταν δεν το χάνω με τίποτα, όχι αύριο τουλάχιστον”.
 
– Πώς είδες την πορεία σας στο Final 4;
“Παίξαμε με σεβασμό στο φαβορί αλλά και προς όλες τις ομάδες. Από την άλλη πλευρά βέβαια το ίδιο απαιτούσαμε και εμείς. Τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς, παρόλα αυτά από τη στιγμή που αποκλείεις τον Παναθηναϊκό το μόνο που σκέφτεσαι είναι να κερδίσεις και το τρόπαιο. Στον τελικό τα θέλεις όλα”.
 
– Εκτός από το Κύπελλο κατάφερες να ξεχωρίσεις και σε προσωπικό επίπεδο…
“Μπορεί οι διοργανωτές να ανέδειξαν έμενα ΜVP, όμως για μένα MVP δεν είμαι μόνο εγώ αλλά όλη η ομάδα. Για να κατακτήσω αυτό τον τίτλο είχα βοήθεια από όλες τις συμπαίκτριες μου άρα ανήκει και σε αυτές”.
 
– Πλέον το πρωτάθλημα της Α2 ολοκληρώθηκε με τον Πρωτέα να έχει πάρει την πολυπόθητη άνοδο. Τι σκέφτεστε για τη νέα σεζόν;
“Τώρα το πρωτάθλημα τελείωσε, εμείς συνεχίζουμε τις προπονήσεις μας και όσον αφορά την Α1 και τη νέα χρονιά σίγουρα αποτελεί μια πρόκληση, η οποία χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια από ότι φέτος. Είναι αυτό που λέμε, “είναι εύκολο να ανέβεις αλλά δύσκολο να κρατηθείς”.
 
– Έχεις πετύχει πολλά στην καριέρα σου, όμως ποτέ δεν έφτασες να φορέσεις την φανέλα της εθνικής γυναικών. Σου έχει μείνει απωθημένο;
“Μπα δεν θα το έλεγα. Έμαθα να δουλεύω σωστά και δεν φοβήθηκα σε όποια πρόκληση μου προέκυψε. Δεν είναι απωθημένο μου να παίξω στην εθνική. Άλλωστε δεν είναι κάτι που το κρίνω εγώ αλλά οι προπονητές της ομάδας. Σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Φυσικά και θα ήταν πολύ ωραίο να αγωνιστώ με τα “γαλανόλευκα” αλλά αφού δεν ήρθε δεν πειράζει”.
 
– Με τον κόουτς Δικαιουλάκο είχες συνεργαστεί στον Αθηναϊκό. Πώς κρίνεις την επιλογή της Ομοσπονδίας να του αναθέσει την Εθνική γυναικών;
“Πιστεύω ότι δεν θα υπήρχε καλύτερη επιλογή από τον κόουτς Δικαιουλάκο για την εθνική. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Είναι γνώστης πολλών πραγμάτων, ειδικά όσον αφορά το μπάσκετ. Μάλιστα το έχει δείξει και με τα όσα έχει καταφέρει”.