Οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν στο τελικό του 16ου Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Γυναικών είναι το Ελληνικό και η Αναγέννηση Ν.Ρυσίου. Οι προπονήτριές τους, Ελένη Καπογιάννη και Ελένη Καφαντάρη, μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τον μεγάλο αγώνα που κρίνει το τρόπαιο.

Αναλυτικά:
 
Η Καπογιάννη δήλωσε: 
 
«Το έργο μας σε ένα τελικό θα είναι δύσκολο γιατί η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου είναι μια αθλητική ομάδα που βγάζει ενέργεια στο παρκέ και που μέχρι το σαράντα έχει τον ίδιο ρυθμό και την ίδια διάθεση. Είναι πολύ καλή στο ένας εναντίον ενός, οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι επί σαράντα λεπτά για να καταφέρουμε πάρουμε τη νίκη.
Δεν νομίζω ότι έχει καμιά διαφορά. Ο προπονητής είναι προπονητής είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα. Το μόνο που κάνει τη διαφορά είναι ότι είναι γυναίκες προπονήτριες, υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στο χώρο και είναι καλό για το γυναικείο μπάσκετ.
Όταν αγωνίζεσαι σε ημιτελικό, όποιος και να είναι ο αντίπαλος, επειδή υπάρχει ο στόχος του τελικού, έχει ένα ιδιαίτερο βάρος. Είμαι ευχαριστημένη που καταφέραμε το πρώτο βήμα, να περάσουμε δηλαδή στον τελικό. Έδωσα συγχαρητήρια στις παίκτριες μου, χαρήκαμε και κοιτάμε πλέον μόνο την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου». 
 
Από την μεριά της, η Καφαντάρη ανέφερε:
 
«Εμείς παίζουμε με την καλύτερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Αυτό το οποίο δεν θα έχουμε είναι το άγχος που υπήρχε σε μας στον αγώνα με την Τερψιθέα. Νομίζω ότι μας έχει φύγει το μεγάλο το άγχος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχουμε αύριο. Σίγουρα είμαστε πιο ήρεμοι και επειδή ζήσαμε την πρόκριση στον τελικό και θα έχουμε περισσότερη διάθεση.
Είναι πολύ ευχάριστο που είμαστε και δύο γυναίκες στους πάγκους των ομάδων.
Εγώ όταν τελειώνει ένα παιχνίδι είμαι ράκος. Χθες είχα μεγάλη κούραση και κοιμήθηκα αμέσως. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμουν χαρούμενη, πολύ ευχαριστημένη και με μεγάλη διάθεση. Μέχρι χθες όμως… Σήμερα είμαστε συγκεντρωμένες και προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολύ καλή ομάδα.»