O Oλυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των “αιωνίων”, επικρατώντας με 61-66 του Παναθηναϊκού στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” για την 3η αγωνιστική της Α1 Γυναικών.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, τόσο η προπονήτρια των “ερυθρολεύκων” όσο και οι παίκτριες της ομάδας, Όλγα Χατζηνικολάου και Αθηνά Μπαλτά, μίλησαν για την σημασία της νίκης απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο, με την Ελένη Καπογιάννη να τονίζει πως στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του νταμπλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Ελένη Καπογιάννη: “Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, όπως γίνεται σε όλα τα σπορ που διασταυρώνονται οι δύο ομάδες. Είναι μια ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό και είμαστε πολύ χαρούμενες που είμαστε εμείς αυτές που το καταφέραμε για το σύλλογό μας. Η νίκη αυτή μας δίνει μεγάλο προβάδισμα έναντι του συγκεκριμένου αντιπάλου για το δεύτερο γύρο, αλλά είναι ακόμα αρχή, εμείς θα χαρούμε σήμερα (24/10) και από μεθαύριο ξεκινάει η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο! Αυτό, όμως, δεν γίνεται με λόγια αλλά με πολλή δουλειά”.

Όλγα Χατζηνικολάου: “Σήμερα (24/10) πετύχαμε μια τεράστια νίκη, δείξαμε τρομερή θέληση. Ήμασταν συγκεντρωμένες από το πρώτο λεπτό, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει όταν ένα γήπεδο είναι κατάμεστο και φωνάζει εναντίον σου. Θεωρώ, όμως, ότι έχουμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού, μια και σήμερα (24/10) παίξαμε σαν Ολυμπιακός. Είναι τρομερή η αίσθηση να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού και να παίζεις σε ένα γήπεδο γεμάτο Παναθηναϊκούς και να τους κερδίζεις. Αυτή η φανέλα σού δίνει το κάτι παραπάνω. Ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια οι φίλαθλοι να είναι δίπλα μας”.

Αθηνά Μπαλτά: “Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ήταν ένα ντέρμπι. Όπως είχα πει και προχθές (22/10) ήμασταν έτοιμες για τον συγκεκριμένο αγώνα. Βάζοντας στην άκρη τις τεχνικές αναλύσεις, αυτά τα παιχνίδια χρειάζονται ψυχή και καρδιά. Σήμερα (24/10) η ομάδα μου απέδειξε ότι έχει και ψυχή και καρδιά και για αυτό άλλωστε έφθασε σε αυτή τη μεγάλη νίκη. Σίγουρα, δεν κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας, αλλά όταν κερδίζεις μέσα σε μια τέτοια έδρα αυτό δεν έχει και πολύ σημασία. Περιμένω τους φίλους του Ολυμπιακού στα επόμενα παιχνίδια μας στο γήπεδο για να δημιουργήσουν την μοναδική ατμόσφαιρα που μόνο αυτοί ξέρουν να κάνουν”.