Ο Ολυμπιακός κατάφερε για 30 λεπτά να δώσει την αίσθηση, ότι μπορούσε να κοντράρει στα ίσια την Γιακίν Ντογκού Ουνιβερσιτέσι, αλλά ένα «εκρηκτικό» τελευταίο δεκάλεπτο της τουρκικής ομάδας που έμοιαζε να βρίσκεται… μόνη της στο παρκέ, απέφερε το τελικό 83-63, με τη διαφορά να αδικεί την προσπάθεια των παικτριών της Ελένης Καπογιάννη. Οι «ερυθρόλευκες», έχουν μπροστά τους μία μεγάλη πρόκληση, καθώς μετά από τέσσερις αγώνες, ισοβαθμούν με την Κόζιτσε και αναζητούν δύο νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές που έχουν απομείνει, ώστε να προκριθούν στην επόμενη φάση του Eurocup. Οι Τουρκάλες, πανηγυρίζουν ήδη από την πλευρά τους την πρόκρισή τους στις κορυφαίες 16 ομάδες.

Μεγάλη «ζημιά» στις Πειραιώτισσες έκαναν οι Ρόμπινσον και Κάρσον με 16 πόντους έκαστη, ενώ εντυπωσιακή ήταν η Βάντερσλοτ με double double 15 πόντων και 13 ριμπάουντ. Για την ελληνική ομάδα, κορυφαία ήταν η Ζωή Δημητράκου με 15 πόντους και 6/9 σουτ, με την Στέλλα Καλτσίδου να έχει την ίδια ευστοχία, έχοντας 13 πόντους.

Το φιλμ

Με την Ρόμπινσον να κάνει «θραύση» εκτελεστικά, οι Τουρκάλες ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση, προηγούμενες με 13-5 στα μέσα της πρώτης περιόδου, αλλά η αντίδραση ήρθε άμεσα από τα χέρια των Δημητράκου και Κάιζερ (13-12 στο 7′). Καλτσίδου και Μάλτση, προστέθηκαν στην «εξίσωση», για να παραμείνει σε απόσταση καλαθιού από την αντίπαλό της ο Ολυμπιακός (19-17).

Οι «ερυθρόλευκες», όμως, δεν κατάφεραν εν συνεχεία να πάρουν το προβάδισμα και αφού οι δύο πλευρές συνέχιζαν να βρίσκονται πολύ κοντά, η Ρόμπινσον ξεκίνησε νέα αντεπίθεση με τη βοήθεια της Έλντεμπρινκ και της Κάρσον, για να πάρει η Γιακίν «αέρα» οκτώ πόντων, κατευθυνόμενη στα αποδυτήρια (41-33).

Η Ελένη Καπογιάννη θα αναγκαζόταν σε τάιμ άουτ στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου, βλέποντας τιυς γηπεδούχες να παίρνουν διαφορά σε διψήφιο νούμερο, χάρη σε καλάθι της Κάρσον (49-39). Κάπου εκεί, «αφυπνίστηκαν» οι παίκτριές της, με την Δημητράκου και την Καλτσίδου να ευστοχούν από μακριά και να δίνουν το «σύνθημα» για ένα επιμέρους σκορ 7-18, με το οποίο προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι, χάρη σε καλάθι της Δημητράκου (56-57 στο 29′). Η Βάντερσλοτ απάντησε κι έστειλε στο τελευταίο δεκάλεπτο μπροστά την ομάδα της με «βραχεία κεφαλή (58-57).

Η Τζόνσον έβαλε ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό με την έναρξη της περιόδου, αλλά έκτοτε ξεκίνησε η «κατρακύλα». Με την εκπληκτική της άμυνα να της δίνει «ώθηση» και τις Έλντεμπρινκ-Χόλινγκσουορθ να παίρνουν πάνω τους την υπόθεση νίκης των γηπεδούχων, η Γιακίν «έτρεξε» επιμέρους 13-2 μέχρι τα τρία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, «κλειδώνοντας» εκεί ουσυαστικά το αποτέλεσμα, με σουτ της Τσακίρ, ενώ στα δύο λεπτά για την εκπνοή, η Ρόμπινσον διαμόρφωσε το 74-61. Το σκηνικό δεν άλλαξε και οι «ερυθρόλευκες» είδαν τις αντιπάλους τους να παίρνουν μία διαφορά, που αδικούσε κατάφωρα την προσπάθειά τους.

Δεκάλεπτα: 19-17, 41-33, 58-57, 83-63

Γιακίν Ντογκού Ουνιβερσιτέσι (Καλαϊτσίογλου): Τσακίρ 4, Έλντεμπρινκ 9 (1), Ρόμπινσον 16 (1), Χόλινγκσουορθ 9, Μπασάραν, Κάρσον 16 (2), Βάντερσλοτ 15 (2), Φίρατ, Τσαγκλάρ 14

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκότζη, Σταμάτη, Χατζηνικολάου 3, Μάλτση 11 (2), Παπαμιχαήλ 2, Χαλιβέρα 2, Τζόνσον 12, Γιοβάνοβιτς, Κοσμά, Καλτσίδου 13 (1), Δημητράκου 15 (1), Κάιζερ 5

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.