Μπορεί να άργησαν (χαρακτηριστικά) οι διαδικασίες, μπορεί να ταλαιπωρήθηκαν αθλήτριες και σωματείο (Ελληνικό), αλλά εντέλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα αποδόθηκε, αφού Εβίνα Σταμάτη και Τάνια Χαλιβέρα έμειναν ελεύθερες από τη ΦΕΑ (ομάδα που διαλύθηκε στις αρχές του 2012).

Οι δύο παίκτριες ήταν ένα κομμάτι 10 αθλητριών, οι οποίες στις 16/02/2012 κοινοποίησαν στη ΦΕΑ και τον πρόεδρο αυτής εξώδικη καταγγελία, διαμαρτυρία και πρόσκληση καταβολής δεδουλευμένων, που κοινοποιήθηκε επίσης  (1) στην ΕΟΚ, (2) στον Εισαγγελέα Αθλητισμού και (3) στην ΕΦΙΠ!

Αν και χρωστούσαν, οι διοικούντες την ομάδα, ζήτησαν και τα ρέστα. Προχώρησαν (μονομερώς και ατυχώς απ’ ό,τι αποδέχθηκε από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ) σε εξάμηνη διακοπή συμβολαίου των “δήθεν αθλητριών της ΦΕΑ“, επειδή έλαβαν μέρος σε φιλικό τουρνουά με την νέα τους ομάδα (Ελληνικό), ζητώντας παράλληλα επικύρωση της τιμωρίας από την ΕΟΚ, καθώς και να επιβληθεί αυστηρή τιμωρία στον σύλλογο του Ελληνικού.

Αν και είναι γνωστό σε όλους ότι η ομάδα (ΦΕΑ) διαλύθηκε, αν και έχουν κατατεθεί αγωγές για μη καταβολή δεδουλευμένων, αν και με παραγγελία του Εισαγγελέως διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση από την 13η Πταισματοδίκη, η ομοσπονδία επέλεξε να παραπέμψει το θέμα στο ΑΣΕΑΔ.

Από μια άποψη καλώς έπραξε, από την άλλη είναι γνωστές οι χρονοβόρες διαδικασίες του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών. Η προσφυγή συζητήθηκε στις 28 Ιουνίου 2012 και μόλις χθες εκδόθηκε απόφαση, που ΦΥΣΙΚΑ δικαίωσε τις δύο παίκτριες, οι οποίες θα αγωνιστούν κανονικά στο Ελληνικό.