Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει με θετικό πρόσημο τη φετινή του διαδρομή στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, αφού αν εξαιρέσουμε την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι στα υπόλοιπα παιχνίδια έχει σημειώσει άνετες και εύκολες νίκες. Σε αυτή την προσπάθεια πολύ μεγάλη συνεισφορά έχει μέχρι στιγμής και η Κεάνι Αλμπάνεζ.

Η Κεάνι ή Κίνι για τους φίλους της ηταν ο άσσος που τράβηξε από το μανίκι του ο Πέτρος Πρέκας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μεταγραφών. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει την παίκτρια που θα πλαισίωνε την Ντέλβα με τις συστάσεις για την Αλμπάνεζ να κάνουν λόγο για μια εξαιρετική παίκτρια με αρκετά καλό σουτ , ικανή στην άμυνα και με γρήγορη αντίληψη στοιχεία που ήθελε και έψαχνε το τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού» από την ξένη του

Το ΟΚ δεν άργησε να φτάσει από την Ελλάδα στην Αμερική και η 22χρονη ύψους 1,78 πρώην παίκτρια του Πανεπιστημίου της Gonzagaντύθηκε στα «πράσινα». Οι συστάσεις εξαιρετικές καθώς προερχόταν από μια κολεγιακή χρονιά που μέτρησε κατά μέσο όρο 13,1 πόντους 3 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 2,54 κλεψίματα ανά παιχνίδι, με εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα [64/181(35,5%)] και τις βολές [85/99 (86%)

albanez-pao-olympiacos1

 Η νεαρή γκαρντ φρόντισε με το «καλημέρα» στην ομάδα να δείξει τα διαπιστευτήρια της, και να επιβεβαιώσει τα στατιστικά της νούμερα ήδη από το τουρνουά «Δημήτρης Μούρτος» ήταν από τις καλύτερες της ομάδας της με τα πρώτα κολακευτικά σχόλια για την αξία της ηταν γεγονός.

Η αρχή της σεζόν ηταν εξαιρετική για την Αλμπάνεζ αφού από τα πρώτα λεπτά της παρουσίας της στο παρκέ έδειξε δείγματα από το ταλέντο της ενώ φάνηκε σαν να ηταν μέρος της ομάδας αρκετό καιρό καθώς έδειξε απολύτως προσαρμοσμένη στο ρόλο της στον Παναθηναϊκό.

Η νεαρή παίκτρια έχει αρχίσει να φορτώνει με πόντους τα αντίπαλα καλάθια αφού εάν εξαιρέσουμε το τρακ της πρεμιέρας κόντρα στον Πρωτέα όταν και σημείωσε μόλις 6 πόντους στα υπόλοιπα 4 παιχνίδια ηταν από τις διακριθείσες της ομάδας της με τα επιθετικά της νούμερα να αυξάνουν με σχεδόν γεωμετρική πρόοδο(12 πόντοι με Ολυμπιακο,16 πόντοι με Κρόνο, 17 με Αθηναϊκό και 25 με ΠΑΟΚ).

albanez-pao-olympiacos3

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Η Αλμπάνεζ έχει πάθος με το μπάσκετ και με την προπόνηση και αυτό φροντίζει να το επιβεβαιώνει κάθε στιγμή αφού όσοι την ξέρουν μπορούν να διακρίνουν τη φλόγα που έχει μέσα της για το άθλημα και ποσό σκληρά προπονείται κάτι που άλλωστε και η ίδια δημοσιεύει μέσα από το προσωπικό της ιστολόγιο(www. keanialbanez.com).

Μέσα από εκεί μαθαίνουμε τι σημαίνει το μπάσκετ για την ίδια, πόσο της αρέσει η χώρα μας αλλά και τις πρώτες εμπειρίες από τον Παναθηναϊκό αλλά και από τους φιλάθλους που είναι πάντα διπλά και κοντά στην ομάδα σε όλους τους αγωνες δημιουργώντας ένα εξαιρετικό κλιμα στο κλειστό της Λεωφόρου.

Η σχέση της με την πυγμαχία

Ένα μυστικό που ίσως το γνωρίζουν ελάχιστοι είναι ότι η Αλμπάνεζ είναι φανατική με την πυγμαχία καθώς θεωρεί ότι είναι η καλύτερη αεροβική προπόνηση που μπορεί να προσφέρει ταχύτητα, οξυδέρκεια και γρήγορα αντανακλαστικά, στοιχεία που είναι χρήσιμα να έχει ένας σύγχρονος αθλητής μπασκετ. Είπαμε ότι η Κεάνι είναι παθιασμένη με τον αθλητισμό και φροντίζει να το επιβεβαιώνει.

Για να δειτε τα βίντεο ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αυτή ήταν η «Λίρα 100» του Παναθηναϊκού μια παίκτρια με μεγάλο ταλέντο, τεράστιες δυνατότητες που τρελαίνεται όταν χάνει, παθιάζεται με το μπάσκετ και δίνει κάθε φορά το 101% των δυνατοτήτων της και είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος…

Θάνος Φωτόπουλος