Τα φωτά του γυναικείου μπάσκετ πέφτουν στη Λευκάδα όπου θα διεξαχθεί το φετινό φαιναλ-φορ του κυπέλλου Ελλάδας (18-20/3).

Ο Αθηναϊκός επιστρέφει μετά από μερικά χρόνια αγρανάπαυσης στην ελίτ του γυναικείου μπάσκετ και η αρχηγός της ομάδας Ζωή Κεχαγιά σε συνέντευξη της στην επίσημη σελίδα της ΕΟΚ τονίζει ότι σε ένα τέτοιο θεσμό δεν υπάρχουν φαβορί και ότι αυτή και οι συμπαίκτριες της θα παλέψουν για ό,τι τις αναλογεί

Αναλυτικά η συνέντευξη στο www.basket.gr

Ο Αθηναϊκός είναι έτοιμος για την πρόκληση του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου;

«Ο Αθηναϊκός είναι πάντα έτοιμος. Έχουμε προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα για ένα δυνατό ημιτελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να έχουμε χάσει δύο φορές φέτος από τον αντίπαλό μας, αλλά παίζοντας καλά μπορεί να γίνει το θαύμα. Ξέρουμε τον Παναθηναϊκό, όπως μας γνωρίζει και αυτός άλλωστε, και θα τα δώσουμε όλα στο παρκέ για την πρόκριση στον τελικό. Έχουμε ελπίδες να περάσουμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό».

Τι πιστεύεις ότι μετράει σε αναμετρήσεις νοκ άουτ;

«Θεωρώ ότι πρέπει να έχεις συγκέντρωση και να αποβάλεις το άγχος σου. Σε αυτές τις διοργανώσεις δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Το άγχος, κατά τη γνώμη μου, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που παίζει ρόλο στην εξέλιξη τέτοιων  των παιχνιδιών. Αυτοί οι αγώνεςθέλουν καρδιά, καθαρό μυαλό και μεγάλη θέληση. Δεν έχουν καμιά σχέση οι αναμετρήσεις του Κυπέλλου με αυτές του πρωταθλήματος και όλα ξεκινούν από το μηδέν».

Υπάρχουν σε τέτοιες διοργανώσεις φαβορί;

«Αν δει κανείς τις ομάδες που συμμετέχουν και τα ζευγάρια των ημιτελικών θα θεωρήσει ότι φαβορί είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκό. Μπαίνοντας όμως στο γήπεδο δεν υπάρχουν φαβορί. Όταν ξεκινήσει ο αγώνας μετρούν άλλα πράγματα. Στο παρελθόν έχουν συμβεί ουκ ολίγες εκπλήξεις στη διοργάνωση…».

Τι μήνυμα έχεις να δώσεις στους φιλάθλους που θα βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου;

«Θα ήθελα να πω στους φιλάθλους της Λευκάδας και όσοι καταφέρουν να δώσουν το παρών από την Αθήνα, να έρθουν στο γήπεδο για να δουν εξαιρετικούς αγώνες. Να χειροκροτήσουν τις ομάδες που συμμετέχουν και τις αθλήτριες για τις προσπάθειες που θα κάνουν μέσα στο παρκέ. Το γυναικείο μπάσκετ χρειάζεται υγιείς φιλάθλους και αυτούς θέλουμε εμείς να έχουμε στις εξέδρες των γηπέδων».