Κάτω από «Δρακόντεια» μετρά ασφάλειας και υπό τη σκιά των θλιβερών επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στη Λευκάδα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού διεξάγεται σε λίγες ώρες ο τελικός του 17ο φάιναλ-φορ του κυπέλλου Ελλάδας γυναικών.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο γυναικείο μπάσκετ  στον πρώτο μεταξύ τους τελικό στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ. Οι δυο ομάδες αφού ξεπέρασαν τα εμπόδια του Αθηναϊκού ο Παναθηναϊκός  και του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός είναι έτοιμες για την δίκη τους μάχη με φόντο και έπαθλο το πολυπόθητο τρόπαιο.

Από την μία ο Ολυμπιακός που είναι μέχρι στιγμής αήττητος στην Ελλάδα και θέλει απλώς να επιβεβαιώσει τον τίτλο της ομάδας φαβορί. Η Ελένη Καπογιάννη ,που διεκδικεί ακόμα έναν τίτλο μετά τους δυο συνεχόμενους που κατέκτησε πέρσι αλλά και πρόπερσι με την ομάδα θαύμα του Ελληνικού, έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα έχοντας δώσει εντολές από την αρχή για πίεση και ενέργεια τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει αφενός μεν να κουράσει τα βασικά γρανάζια του Παναθηναϊκού και αφετέρου να φορτώσει από νωρίς τις παίκτριες του «Τριφυλλιού» με φάουλ.

Οι «Ερυθρόλευκες» υπερτερούν σαφώς στη δύναμη και στο ύψος και αυτό θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν προκειμένου να φέρουν το πρώτο κύπελλο στο μπάσκετ γυναικών στα γραφεία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός που πέρασε δια πυρός και σιδήρου τον Αθηναϊκό θα αγωνιστεί στον τελικό χωρίς άγχος ξέροντας ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Οι παίκτριες όμως του Κώστα Παπαδόπουλου είναι αποφασισμένες να δώσουν την μάχη τους και να εξαντλήσουν όλες τους τις δυνάμεις για να κατακτήσουν ακόμα ένα κύπελλο και να κάνουν υπερήφανους τους οπαδούς τους.

Το «Πράσινο» τεχνικό επιτελείο έχει προετοιμάσει την ομάδα όσον μπορεί καλύτερα και θα προσπαθήσει από την αρχή να μπει δυνατά, να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και αν μπορέσει να «βραχυκυκλώσει» τα ατού του Ολυμπιακού που είναι η Χατζηνικολάου, η Τζόνσον και η Κριστόφερσον που τόσο ζημιά έκαναν στον τελευταίο αγώνα των δυο ομάδων για το πρωτάθλημα .

Καλέντζου και Λύμουρα τα δυο ονόματα συνώνυμα των τίτλων είναι πάλι μαζί σε έναν τελικό και μπορούν μόνο με την εμπειρία τους να καθοδηγήσουν και τις υπόλοιπες στην νίκη που θα είναι το δυναμικό com-backτου Παναθηναϊκού στους τίτλους.

Παναθηναϊκός –Ολυμπιακός λοιπόν στην πρώτη μεγάλη τους συνάντηση με φόντο την κατάκτηση ενός τροπαίου. Θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που θέλουν την ομάδα της Καπογιάννη να κατακτά το τρόπαιο ή θα μιλήσει η Παναθηναϊκή ψύχη και θα ανατρέψει τα δεδομένα. Η απάντηση λίγο πριν τις 5 το απόγευμα…

Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 3 το μεσημέρι με τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports 7.

Στις 12 το μεσημέρι ξεκινά ο μικρός τελικός της διοργάνωσης μεταξύ του Αθηναϊκού και του ΠΑΟΚ για την 3η πολύ τιμητική θέση του τουρνουά. Δυο ομάδες που έφτασαν πανάξια μέχρι εδώ θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν τη χρονιά στο κύπελλο όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούν.