Η Ζέντα Μέλνικα είναι οριστικό ότι δε θα αγωνιστεί στο ελληνικό Πρωτάθλημα με τη φανέλα του Αθηναϊκού. Η λετονή σέντερ εξέφρασε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook τη δυσαρέσκειά της για αυτή την απόφαση, ενώ ζήτησε από τους αρμόδιους να ξανασκεφτούν την απόφασή τους.

Το status της Μέλνικα:
“Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που έχουν σταθεί δίπλα μου αυτές τις μέρες. Τις συμπαίκτριες μου, τους προπονητές μου, την διοίκηση της ομάδας μου, τον ατζέντη μου, και πολλούς άλλους ανθρώπους, φίλους και φίλες από τον Αστέρα Εξαρχείων, μια ομάδα που με μεγάλωσε, και μου έμαθε μπάσκετ… Πραγματικά νιώθω αδικημένη, γιατί αγαπάω την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ, και θα το αγαπάω για πάντα. Και αν κάποιες χρονιές θα παίζω στο εξωτερικό, ξέρω ότι εδώ θα γυρνάω. Εδώ είναι το σπίτι μου, εδώ είναι η οικογένεια μου, εδώ και οι φίλοι μου. Στην Ελλάδα θέλω να ζήσω. Στην Ελλάδα θέλω να σταματήσω και το μπάσκετ όταν θα είμαι 40 χρόνων. Και λυπάμαι για όλα τα αλλά παιδιά που έχουν περάσει, περνάνε, και θα περάσουν αυτό το ίδιο πράγμα.

Ελπίζω μια μέρα να αλλάξει και να κάνετε εμάς τους ελληνοξενους χαρούμενους, να μας δώσετε ελπίδα… και να νιώσετε την αγάπη μας. Πραγματικά μου ράγισε η καρδιά, και ίσως και των συμπαικτριών μου. Παρακαλώ ξανασκεφτείτε το. Δεν ξέρετε ποτέ τι θα γίνει στο μέλλον, σε ποιες ομάδες θα παίξουμε, και πια αλλά ταλέντα θα βρείτε και θα τα θέλετε στην ομάδα σας. Το μπάσκετ για εμάς είναι ζωή, δεν είναι χόμπι. Με αυτό ζούμε. Μην μας παίρνετε το ψωμί μας μέσα απ’τα χέρια”.