Τελευταία αγωνιστική η ενδέκατη, για τη φετινή χρονιά, η οποία και θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 15-16 Δεκέμβριου. Οι τρεις ομάδες που ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (Παναθηναϊκός, Αθηναϊκός, Ελληνικό) θα δώσουν τη μάχη του η κάθε μία, ώστε να διατηρηθούν όσο υψηλότερα γίνεται και να κάνουν… καλά Χριστούγεννα!

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Ο Δικέφαλος του Βορρά, βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από τις τρεις πρωτοπόρες ομάδες και -όπως είναι λογικό- θα τα δώσει όλα για να πάρει τη νίκη. Το έργο του, όμως, δεν είναι καθόλου εύκολο.

Πιο εύκολο το έργο του Αθηναϊκού, που θα φιλοξενηθεί από τον Ολυμπιακό Βόλου, που βρίσκεται μόλις τρεις θέσεις από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα. Την ίδια ώρα θα διεξαχθεί και η αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Εξαρχείων και την Τερψιθέα. Το βραδινό ματς, είναι ανάμεσα στον Ίκαρο Καλλιθέας και τον ουραγό Εύνικο.

Στα παιχνίδια της Κυριακής, το Ελληνικό θα αντιμετωπίσει τον Άρη και μάλιστα στο Αλεξάνδρειο. Ο Άρης, που προέρχεται από ήττα από την Τερψιθέα -και μάλιστα σκληρή-, θέλει να διεκδικήσει ό, τι το καλύτερο, ειδικά από τα παιχνίδια που δίνει μέσα στο “σπίτι” του.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του 2012, κλείνει ο Πανιώνιος κόντρα στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου. Και οι δύο ομάδες χρειάζονται τους βαθμούς της νίκης, εφόσον ο Πανιώνιος είναι μόλις ένα βαθμό μπροστά από τον ουραγό Εύνικο και η ομάδα του Αγ. Δημητρίου πλασάρεται στην όγδοοη θέση με 14 βαθμούς.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
Παναθηναϊκού (16.00) Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (Μπούσιας – Κυριακόπουλος)
Στρέφη (16.00) Αστέρας Εξαρχείων -Τερψιθέα (Αναγνώστου – Τσαχάκης)
ΕΑΚ Βόλου (16.00) Ολυμπιακός Βόλου – Αθηναϊκός (Θωμόπουλος – Τζιβελεκίδου)
Κλειστό Εσπέρου (20.00) Ίκαρος Καλλιθέας – Εύνικος (Τσαρούχα – Φαλούκα)

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
Αλεξάνδρειο (12.00) Άρης – Ελληνικό (Πιτσίλκας Μ. – Πιτσίλκας Β.)
Ν. Σμύρνης (12.00) Πανιώνιος – Κρόνος Αγ. Δημ. (Μπούκας – Μαγκουνής)

Η βαθμολογία (σε 10 αγώνες): Ελληνικό 19, Παναθηναϊκός 19, Αθηναϊκός 19, ΠΑΟΚ 18, Άρης 16, Ίκαρος Καλλιθέας 14, Αστέρας Εξαρχείων 14, Κρόνος Αγ. Δημητρίου 14, Τερψιθέα 14, Ολυμπιακός Βόλου 13, Πανιώνιος 11, Εύνικος 10.

– Οι αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, Ίκαρος Καλλιθέας – Εύνικος και Πανιώνιος – Κρόνος Αγ. Δημητρίου θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του διαδικτυακού καναλιού sportshero.gr και του site της ΕΟΚ, www.basket.gr.