Ντέρμπι με τεράστιο ενδιαφέρον πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο (14:00), ανάμεσα στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και το -δεύτερο στην κατάταξη- Ελληνικό, στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1! Η γηπεδούχος ομάδα (η οποία έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα στο φετινό πρωτάθλημα) στο πρώτο ματς που είχε διεξαχθεί ανάμεσα στους δύο συλλόγους, είχε επικρατήσει, εκτός έδρας, με τελικό σκορ 68-59.

Ο Αθηναϊκός, από την άλλη, ο οποίος ισοβαθμεί με το Ελληνικό και βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δεν μοιάζει να έχει δύσκολο έργο για την 21η αγωνιστική, καθώς θα φιλοξενηθεί από τον Αστέρα Εξαρχείων, που η φετινή του συγκομιδή είναι 27 βαθμοί.

Ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι και η μάχη ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ίκαρο Καλλιθέας. Οι δύο ομάδες, βρίσκονται στα υψηλά σκαλιά της κατάταξης, αφού μαζί με τον Παναθηναϊκό, το Ελληνικό και τον Αθηναϊκό, συμπληρώνουν την πεντάδα της κορυφής.

Ο Άρης θα υποδεχτεί την Τερψιθέα στο Αλεξάνδρειο, ενώ ο στον Βόλο θα αγωνιστεί ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου κόντρα στον Ολυμπιακό. Τέλος, ο Πανιώνιος, θα φιλοξενήσει τον Εύνικο στη Νέα Σμύρνη, επί του οποίου -στον πρώτο γύρο- έχει πετύχει τη μοναδική του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Σάββατο 16 Μαρτίου
Εσπέρου (11.30) Ίκαρος Καλλιθέας – ΠΑΟΚ (Κυριακόπουλος – Λιότσος)    
Παναθηναϊκού (14.00) Παναθηναϊκός – Ελληνικό (Τσώνος Β. – Θεονάς)    
Αλεξάνδρειο (16.00) Άρης – Τερψιθέα (Κατωτικίδης – Παπανικολάου)    
Στρέφη (16.00) Αστέρας Εξαρχείων – Αθηναϊκός (Καραβίτης – Μηλαπίδης)         
Ν. Σμύρνης (16.00) Πανιώνιος – Εύνικος (Παπαθανασίου – Κονταράτος)        
ΕΑΚ Βόλου (16.00) Ολυμπιακός Βόλου – Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Παπαδόπουλος Θ. – Ευφραιμίδης)     
   
Η βαθμολογία (σε 20 αγώνες): Παναθηναϊκός 39, Ελληνικό 37, Αθηναϊκός 37, ΠΑΟΚ 34, Ίκαρος Καλλιθέας 31, Άρης 31, Κρόνος Αγ. Δημητρίου 30, Αστέρας Εξαρχείων 27, Τερψιθέα 26, Ολυμπιακός Βόλου 26,  Πανιώνιος 22, Εύνικος 20.    

–    Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ελληνικό (14:00) θα μεταδοθεί από την Κρατική Τηλεόραση.