Αυτό το τριήμερο όλα τα φώτα του γυναικείου μπάσκετ θα είναι στραμμένα στο πανέμορφο νησί της Λευκάδας όπου οι κατά τεκμήριο 4 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ και Αθηναϊκός θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της σεζόν το πολυπόθητο κύπελλο Ελλάδας στο φαιναλ-φορ του θεσμού.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Παρασκευή(18/3) με τους δυο ημιτελικούς και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή αρχικώς με τον μικρό τελικό και εν συνεχεία με την κορύφωση του θεσμού τον μεγάλο τελικό που θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι.

Συνήθως σε τέτοιες διοργανώσεις δεν υπάρχουν φαβορί με τις ομάδες να έχουν τις ίδιες πιθανότητες κάτι το οποίο φέτος φαίνεται ότι δεν ισχύει και μακάρι να διαψευστούν όλα τα σενάρια που κάνουν λόγο για έναν τελικό μεταξύ των αιώνιων αντίπαλων του Ελληνικού αθλητισμού.

Το basketblog. gr λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ προσπαθεί να σκιαγραφήσει τις 4 ομάδες που σε λιγότερο από 6 ώρες θα ρίχτουν στην μάχη του κυπέλλου.

Ολυμπιακός:  Οτιδήποτε λιγότερο από το κύπελλο θα είναι αποτυχία

Το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός. Η ομάδα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι παίρνοντας ως προίκα τo  καλοδουλεμένο σύνολο του Ελληνικού έχει αυτόν και μόνο τον στόχο. Ο,τι δηποτε πιο κάτω είναι αποτυχία για το σύλλογο που είναι μέχρι στιγμής αήττητος στην Ελλάδα και εχει δείξει ότι διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Η κόουτς Καπογιάννη που είναι και η μοναδική γυναίκα προπονητής του φαιναλ-φορ κρατάει χαμηλούς τόνους καθώς γνωρίζει ότι οι παίκτριες της πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένες και στα 80 λεπτά των αγώνων καθώς μια ολιγωρία ή μια κακή εμφάνιση μπορεί να στοιχίσει ακριβά και να στερήσει το τρόπαιο.

Στα συν της ομάδας η εμπειρία καθώς η ομάδα μπορεί να άλλαξε χρώμα και ονομασία αλλά ο κορμός της είναι σταθερός χρόνια και διαθέτει παίκτριες που ξέρουν πώς να νικούν και να παίρνουν τίτλους. Το μεγάλο επιθετικό όπλο του Ολυμπιακού ακούει στο όνομα Λυκένδρα Τζόνσον. Η Αμερικανίδα φόργουρντ αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της ομάδας και σίγουρα από τη δίκη της απόδοση θα εξαρτηθεί κατά μεγάλο βαθμό η υπόθεση κατάκτηση του κυπέλλου.

Δεν είναι όμως μόνο η Τζόνσον ο Ολυμπιακός φέτος εχει την τύχη και την ευτυχία να διαθέτει την κορυφαία αμυντικό της Ελλάδας την Όλγα Χατζηνικολάου μία παίκτρια κυρίως εγκεφαλική που ξέρει που και πώς να χτυπήσει είτε μοιράζοντας παιχνίδι είτε σκοράροντας όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Η Χατζηνικολάου μια πολύπειρη αθλήτρια μπαρουτοκαπνισμένη από μεγάλες διοργανώσεις το Α και το Ω όλου του Ολυμπιακού.

Από εκεί και περά υπάρχει και μια πλειάδα αθλητριών που αποτελούν και το βασικό κορμό της Εθνικής Ελλάδας που κάνει τον Ολυμπιακό να μοιάζει σαν «Λερναία Ύδρα». Κοσμά, Χαλιβέρα, Παπαμιχαήλ, Γκοτζή είναι μερικά από τα αστερία που κοσμούν το γαλαξία του Ολυμπιακού. Σημαντικό ρόλο θα έχει φυσικά και η Κριστόφερσον που η απόδοση της είναι βαρόμετρο και μπορεί να κάνει και μόνη της τη διαφορά.

Παναθηναϊκός: Θέλει να επιστρέψει στα τρόπαια

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην μάχη ξέροντας ότι δεν είναι το φαβορί έχοντας όμως και πιστή και θέληση στις δυνατότητες του. Στο «Τριφύλλι» έχουν κλειστά τα αυτιά τους και προπονούνται σκληρά καθώς θέλουν να δώσουν απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Οι δυο ήττες από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, έχουν πεισμώσει την ομάδα και θέλει όσο τίποτα άλλο το φετινό κύπελλο που θα είναι μια πολύ καλή τονωτική και ψυχολογική ένεση εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος ένας τεχνικός που ξέρει να παίρνει τίτλους και να φέρνει διακρίσεις στο σύλλογο έχει προετοιμάσει όσο καλύτερα μπορεί την ομάδα του. Ο Έλληνας κόουτς ευελπιστεί πολύ στην εμπειρία της Καλέντζου,της Λύμουρα, της Παντέλη, της Κυριακοπούλου και στη δίψα των νεαρότερων παικτριών όπως της Αλμπάνεζ ,της Σλούκα και της Διέλα προκειμένου να φέρει το κύπελλο στα γραφεία του ερασιτέχνη και στις προθήκες του «Π. Γιαννακόπουλος».

Το βαρύ πυροβολικό της ομάδας δεν είναι άλλο από την Νταιάνα Ντελβά που στην καλή της μέρα μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα και ότι αμυντικό τρικ σκεφτεί ο αντίπαλος κόουτς.

Διπλά στην Ντελβά η Τούλα Καλέντζου η αρχηγός του τριφυλλιού η παίκτρια στολίδι και κόσμημα όχι μόνο του συλλόγου αλλά και ολοκλήρου του γυναικείου μπάσκετ, η record-woman όσον αφορά τις κατακτήσεις του κυπέλλου που επιστρέφει σε ένα φαιναλ-φορ το τελευταίο ενδεχομένως της καριέρας της θέλει το κύπελλο όσο τίποτα άλλο για να το προσθέσει στο ήδη πολύ πλούσιο παλμαρέ της.

Η Καλέντζου δεν θα είναι όμως μόνη της σε αυτή την προσπάθεια θα έχει διπλά της την Λολίτα Λύμουρα που στο πρώτο μεγάλο ραντεβού με την φανέλα του Παναθηναϊκού θα κάνει ότι μπορεί. Εξαιρετική αμυντική και πασέρ ξέρει τι να κάνει και πότε και στην μέρα της δεν έχει αντίπαλο.

ΠΑΟΚ: θέλει να ολοκληρώσει μια χρονιά όνειρο

Ο ΠΑΟΚ φέτος διανύει την καλύτερη ίσως σεζόν της ιστορίας του. Ο «Δικέφαλος» τερμάτισε στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου της Α1 και με τη συμμετοχή του στο φαιναλ-φορ  του κυπέλλου σφραγίζει μια ονειρική σεζόν.

Η ομάδα του κόουτς Μασλαρινού δεν θα εχει εύκολο έργο καθώς η κλήρωση την έφερε με τον Ολυμπιακό στον δεύτερο ημιτελικό της Παρασκευής, παρ όλα αυτά οι παίκτριες της ομάδας είναι αποφασισμένες να εξαντλήσουν και τις όποιες πιθανότητες για να βρεθούν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Στα συν της ομάδας η αγνοία κινδύνου και το υπέρ-όπλο που λέγεται Ναυσικά Σταυρίδου. Η Ελληνίδα φόργουρντ μία από τις καλύτερες παίκτριες του Ελληνικού πρωταθλήματος μπορεί στην μέρα της να σκοτώσει οποιαδήποτε αντίπαλο και να εκθέσει και την πιο καλή και οργανωμένη άμυνα. Η Σταυρίδου έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας. Διαθέτει εκρηκτικότητα, είναι ικανή σουτέρ ενώ και οι αμυντικές της αρετές είναι αξιομνημόνευτες. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ όμως δεν είναι μόνο η Σταυρίδου καθώς έχει και άλλες ικανές παίκτριες όπως οι δυο ξένες της ομάδας  Ρέντμον και Κλέμονς που έχουν κάνει τη διαφορά φέτος.

Αθηναϊκός: Να διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί

Από αυτό το σπουδαίο μπασκετικό ραντεβού δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αθηναϊκός η ομάδα κόσμημα του Βύρωνα και το στολίδι της περιοχής. Ο Γαβρίλος Καλογερόπουλος ένας εργάτης της ομάδας κατάφερε να δημιουργήσει ένα ικανό και άκρως ανταγωνιστικό σύνολο που κατάφερε να επιστρέψει το σύλλογο στις μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Αθηναϊκός δεν πάει στο φαιναλ-φορ με σκοπό απλώς και μόνο τη συμμέτοχη πάει για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό και μπορεί αρχής γενομένης από τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό έργο σαφώς δύσκολο αλλά όχι τελείως ακατόρθωτο από μια ομάδα που φέτος με τις εμφανίσεις της σε πολλά παιχνίδια δείχνει ικανή για το θαύμα.

Ο κόουτς Καλογερόπουλος θα στηριχτεί στην εμπειρία της αρχηγού Κεχαγιά στις επιθετικές αρετές της Σπαθάρου στο τεράστιο μπασκετικό IQτης Χέιλι της πραγματικής MVP όχι μόνο του Αθηναϊκού φέτος και στην εκτελεστική δεινότητα της Ντάνιελς. Αν σε αυτές προσθέσει κανείς και τις Δασκαλοπούλου, Λουκάτου τότε καταλαβαίνει γιατί ο Αθηναϊκός μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Τα πάντα είναι δυνατά είναι το «ΜΟΤΟ» στην ομάδα μένει να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Εν κατακλείδι περιμένουμε να δούμε ένα πολύ καλό φαιναλ-φορ με δυνατά παιχνίδια και μονομαχίες που θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των φίλαθλων μέχρι και το τέλος. Όπως συμβαίνει σε αυτά τα τουρνουά μόνο ένας θα είναι ο νικητής και ο νέος κυπελλούχος Ελλάδας.

Η πόλη της Λευκάδας έχει βάλει τα καλά της για να υποδεχτεί τη γιορτή του γυναικείου μπάσκετ μακάρι να δούμε θέαμα που και θα μας αποζημιώσει αλλά και που θα μας κάνει να πούμε ότι ο καλύτερος πήρε και το κύπελλο. Καλή επιτυχία!

Το πρόγραμμα του Final Four:

Παρασκευή 18/03 (ημιτελικά)
16.00 Παναθηναϊκός-Αθηναϊκός Κορομηλάς, Βαρδάλος, Δημόπουλος (Κανελλόπουλος)
19.00 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ Μητσόπουλος, Διαμαντής, Λιότσος (Κανελλόπουλος)

Κυριακή 20/03 (τελικά)
12.00 «Μικρός» τελικός Βαρδάλος, Δημόπουλος, Λιότσος (Κανελλόπουλος)
15.00 Τελικός Κορομηλάς, Μητσόπουλος, Διαμαντής (Κανελλόπουλος)
-Όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από το Novasports7.