Η μοίρα έβαλε στο σημάδι την Ελεάννα Χριστινάκη και της έδωσε ένα από το πιο δυνατά και πιο σκληρά χτυπήματα που μπορεί να δώσει σε μια αθλήτρια. Η 22χρονη διεθνής φόργουορντ τραυματίστηκε σοβαρά σε μια ανύποπτη φάση κατά τη διάρκεια μιας ατομικής προπόνησης.

Η Ελληνοκύπρια παίκτρια υπέστη ρήξη χιαστού και μηνίσκου και έτσι θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου και θα μείνει για αρκετούς μήνες εκτός δράσης.

Η Ελεάννα Χριστινάκη, που γεννήθηκε στο Παραλίμνι της Κύπρου,  έπαιξε μπάσκετ σε Παναθηναϊκό (2011-14) και Αθηναϊκό (2014-15) πριν αποφασίσει να μετακομίσει για σπουδές και μπάσκετ στις ΗΠΑ.

Η 22χρονη φόργουορντ που είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών και μάλιστα φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο στην… μεγάλη Εθνική μόλις στα 17 της χρόνια φοίτησε στα Πανεπιστήμια Florida (2015-17) και Maryland (2017-18).

Στην συνέχεια επέστρεψε στην Ευρώπη. Το 2018 έπαιξε μπάσκετ στην ισπανική Gernika και στην συνέχεια μετακόμισε στο Βέλγιο για να αγωνιστεί στην Castors Braine.

H Χριστινάκη έχει περάσει και από τις μικρές Εθνικές, ενώ έχει παίξει και στην Εθνική Κύπρου U16, ενώ κορυφαίες στιγμές της με την Εθνική Γυναικών ήταν η κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ευρωμπάσκετ του 2017 και της 9ης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τενερίφης.