Το δύσκολο δεν είναι να κατακτήσεις την κορυφή, αλλά να μείνεις εκεί. Ρητό το οποίο αντιπροσωπεύει την γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού, η οποία κατάφερε μετά από 8 ολόκληρα χρόνια να κατακτήσει τον τίτλο.

Το ευχάριστο του περσινού Πρωταθλήματος ήταν ότι έσπασε η μονοτονία. Τα τελευταία πέντε χρόνια ξέραμε καλά ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα πριν κάν αυτό ξεκινήσει. Την σεζόν που μας πέρασε τρεις ομάδες (Παναθηναϊκός, Ελληνικό, Αθηναϊκός), πάλεψαν μέχρι τέλους δίνοντας στο Πρωτάθλημα τον τίτλο του πιο χορταστικού και αμφίρροπου των τελευταίων ετών.

Το φετινό Πρωτάθλημα αναμένεται ακόμα πιο συναραπαστικό και αμφίρροπο, αλλά υπάρχει φαβορί, ο Παναθηναϊκός! Στην τριάδα Παναθηναϊκός – Ελληνικό – Αθηναίκός, έρχεται να προστεθεί ο περσινός κυπελλούχος Ελλάδος, Πρωτέας Βούλας. Η ομάδα του Αλέκου Δάγλα, αν και αγωνιζόμενη στην Α2 την περσινή σεζόν, κατάφερε να κάνει την έκπληξη, να κατακτήσει το τρόπαιο και να συνδυάσει την επιτυχία με την άνοδο στην Α1. Οι νεοφώτιστοι έχουν όλα τα φόντα να είναι στην τετράδα (γιατί όχι και παραπάνω), κάτι τι οποίο έχουν δείξει στα μέχρι τώρα φιλικά. Ο Πρωτέας έκανε τη μεταγραφή του καλοκαιριού, αποκτώντας την Λολίτα Λύμουρα, παίκτρια που διεκδικούσε και ο Πρωταθλητής Παναθηναϊκός.

Ο Αθηναϊκός είναι σαφώς καλύτερος σε μονάδες από την περσινή σεζόν. Η απόκτηση της Πελαγίας Παπαμιχαήλ δίνει μεγάλη ώθηση στην ομάδα του Βύρωνα, και αν καταφέρει να βγάλει δελτίο (εκκρεμεί η οφειλή στην Κατερίνα Ζόνοβα) στην Κρίσι Γκίβενς, τότε αυτό το δίδυμο είναι ικανό να επαναφέρει των Αθηναϊκό στους τελικούς της Α1. Σπουδαία είναι η μεταγραφή και της Μέλνικα, η οποία πήρε πολλές εμπειρίες από την Ιταλία, κάτι το οποίο φάνηκε στον τουρνουά του Κρόνου. Παπαμιχαήλ – Μελνικα, αναμένεται να είναι από τα καλύτερα δίδυμο ψηλών της κατηγορίας.

Το Ελληνικό πέρσι έκανε την υπέρβαση, αν και νεοφώτιστο, κατάφερε να πάει στον τελικό, να κοιτάξει τονΠαναθηναϊκό στα μάτια, αλλά τελικά να λυγίσει στο καμίνι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η ομάδα της Καπογιάννη έκανε καλές μεταγραφές (Σπυριδοπούλου, Γκοτζή, Νικολαϊδου), αλλά υστερεί πολύ στο θέμα της ξένης. Η Λικίντρα Τζόνσον, στα μέχρι τώρα φιλικά δεν κάνει την διαφορά. Δεν έχει δείξει κάτι το ιδαίτερο και αν συνεχίσει έτσι η αντικατάστασή της είναι πολύ πιθανή.

Αφήσαμε τελευταίο τον Πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Πέρσι η ομάδα της Σαμαντούρα ξεκίνησα δειλά – δειλά την προσπάθειά της με στόχο την είσοδό της στην τετράδα. Βλέποντας τα ρόστερ και την ποιότητα των ομάδων, πολλοί χρίζαμε τον Παναθηναϊκό φαβορί, άσχετα με τους χαμηλούς τόνους που κρατούσαν οι “πράσινοι”. Οι Πρωταθλητές κατάφεραν να κρατήσουν στο ρόστερ τους την καλύτερη ξένη του Πρωταθλήματος, Νταϊάνα Ντέλβα και την καλύτερη ελληνίδα που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, Τούλα Καλέντζου. Επίσης επέστρεψε στην ομάδα το βαρύ πυροβολικό του Αθηναϊκού, Αφροδίτη Κοσμά, και ο Παναθηναϊκός φέτος θα αγωνίζεται με κανόνικό τεσσάρι και δε θα χρειαστεί η Σαμαντούρα να κάνει αλχημίες. Ο κορμός έμεινε ο ίδιος και η προσθήκη της Τζάκι Γέμελος ήρθε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Η ελληνοαμερικανίδα ήταν μια παίκτρια, η οποία έλειπε πέρσι από τον Παναθηναϊκό, από την περιφέρειά του.

Ο Παναθηναϊκός έχει και κάτι άλλο που δεν το έχουν οι υπόλοιπες ομάδες. Εδρα. Τον Τάφο του Ινδού που γεμίζει από 1500 άτομα, εκεί που πέρσι δεν κατάφερε να νικήσει καμία ομάδα. Αυτά όλα είναι εικασίες και προβλέψεις. Εμείς ευχόμαστε να γίνει ένα καλό Πρωτάθλημα, ανταγωνιστικό, και φυσικά ο καλύτερος ας σηκώσει το τρόπαιο!