Παναθηναϊκός και Σπαρτάκ Μόσχας θα συνθέσουν το δίδυμο του τελικού στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ «Δ.Μούρτος» που διεξάγεται στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στους χθεσινούς ημιτελικούς η Ρωσική Σπαρτάκ επικράτησε πολύ εύκολα του Πρωτέα Βούλας  με76-53 εκμεταλλευομένη τα πολύ ψηλά κορμιά που διαθέτει η ομάδα αλλά και τη φανερή διάφορα δυναμικότητας καθώς το Ρωσικό γυναικείο μπάσκετ θεωρείται ως ένα από τα καλυτέρα της Ευρώπης.

Η αναμέτρηση ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τον προπονητή της Βούλας Γιάννη Κτιστάκη να τεστάρει την ομάδα του και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα έξαλλου τέτοια δυνατά φιλικά πάντα δίνουν την ευκαιρία να εξαγωγή χρησίμων συμπερασμάτων και ειδικά για μια ομάδα νέα που μπορεί να έχασε πολλά από τα βασικά της στελέχη εντούτοις αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα παρκέ της Α1.

Στον δεύτερο χρονικά αγώνα της  πρώτης ημέρας του τουρνουά ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός νίκησε με 64-53 τον Κρόνο Αγίου Δημήτριου σε μια αναμέτρηση που μπορεί να ήταν φιλική εντούτοις κρίθηκε στα τελευταία λεπτά με τις «πράσινες» να εκμεταλλεύονται το βάθος που έχουν στον πάγκο να φτάνουν στην νίκη.

Στα θετικά του αγώνα είναι η επανεμφάνιση στα παρκέ της Ιωάννας Διέλα μιας αθλήτριας που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμό τα προηγούμενα χρόνια. Η νεαρή φόργουρντ πάτησε παρκέ προς το τέλος της αναμέτρησης και έγινε δέκτη με χειροκροτήματα από τους οπαδούς της ομάδας.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπυ με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ χρως να μπορεί καμιά να επιβάλει το ρυθμό της καθώς βρίσκονται ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας και όπως είναι φυσικό τα ποδιά να είναι ακόμα βαριά και το σώμα να μην ακούει το μυαλό. Οι «Πράσινες» με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο χάρη σε συνεχόμενα καλάθια κυρίως από την Ντελβά αλλά και από τις Λύμουρα και Καλέντζου ξέφυγαν με δέκα πόντους και έφτασαν εν τελεί στην νίκη πρόκριση για το τελικό του τουρνουά. Όσο για την δεύτερη ξένη του Παναθηναϊκού την Νεαρή Αμερικανίδα Αλμπίνε έδειξε πολύ καλά στοιχεία ξέρει το άθλημα και όταν προσαρμοστεί θα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Στο περιθώριο των δυο αναμετρήσεων ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς τίμησε την μνήμη του Δ. Μούρτου ενός αθόρυβου εργάτη του Παναθηναϊκού ,μάλιστα κάλεσε την εξέδρα να τραγουδήσει τον ύμνο του συλλόγου κάτι το όποιο έγινε αμέσως αποδεκτό από τον κόσμο της ομάδας.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης και κατέκλυσε το κλειστό της λεωφόρου στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι και φέτος θα αποτελέσει τον έκτο παίκτη της ομάδας πάντα κοντά και δίπλα στις προσπάθειες των αθλητριών.

Ένα όμορφο σκηνικό εξελίχθηκε στο ημίχρονο του δευτέρου αγώνα καθώς ένα νεόνυμφο ζευγάρι αποφάσισε να μπει μέσα στο κλειστό της λεωφόρου και να φωτογραφηθεί κάτι που όπως ήταν λογικό ξεσήκωσε τον κόσμο και προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού καθώς δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο για ένα νεόνυμφο ζευγάρι να μοιράζεται τις πρώτες στιγμές του εγγάμου βίου τους σε ένα γήπεδο. Η αγάπη τους όμως για τον Παναθηναϊκό φαίνεται ότι ήταν η αιτία της παρουσίας τους εκεί.

Στο σημερινό πρόγραμμα του τουρνουά Πρωτέας Βούλας και Κρόνος Αγίου Δημήτριου θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό στις 15:00,ενώ στις 17:00 Παναθηναϊκός και Σπαρτάκ θα κοντραριστούν για τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή του τουρνουά.

Θάνος Φωτόπουλος