Την απόφαση να καταγγείλει την προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη, στην Επιτροπή Φίλαθλου Πνεύματος πήρε ο Παναθηναϊκός.

Αιτία της απόφασης αυτής από πλευράς Παναθηναϊκού ήταν οι δηλώσεις της Ελληνίδας προπονήτριας στην εφημερίδα “Φως των Σπορ” και πιο συγκεκριμένα το εξής απόσπασμα: «Τους είπα ‘μ….ες, παίξτε το μπάσκετ που ξέρετε και μπορείτε, και ας χάσετε. Να πλησιάσουμε τον χαρακτήρα μας όμως, τον χαρακτήρα της ομάδας μας. Αν βγάλετε τα σήματα από τις φανέλες, αυτές του Παναθηναϊκού 10 φορές να τις αντιμετωπίσετε, 10 φορές θα τις γαμ…τε!’» .

Έτσι, λοιπόν, οι άνθρωποι των “πρασίνων”, υποστηρίζοντας πως οι παραπάνω δηλώσεις προάγουν τη βία και την αντιπαλότητα ανάμεσα στους οπαδούς των “αιωνίων”, επικαλούνται το άρθρο 130, παράγραφος 1 του Νόμου 2725, το οποίο αναφέρει ότι: «Οι ασχολούμενοι με τα κάθε είδους αθλήματα και τις εν γένει αθλητικές, αγωνιστικές ή γυμναστικές εκδηλώσεις, καθώς και οι παρακολουθούντες τις εκδηλώσεις αυτές, οφείλουν να τηρούν τις αρχές του φιλάθλου πνεύματος και των παραδόσεων του αθλητισμού και του ολυμπιακού ιδεώδους».