Δύο χρόνια ως προπονητής της Γκαλάτι μετράει ο Σάκης Παραλίκας, καταφέρνοντας φέτος να την οδηγήσει στα playoffs του ρουμανικού πρωταθλήματος Γυναικών χάρη στην κατάληψη της 7ης θέσης. Ο Έλληνας κόουτς, έκανε την ανασκόπηση της φετινής χρονιάς για την ομάδα του ενώ δε δίστασε να αναφερθεί και στο μέλλον του.

Για τον απολογισμό της φετινής σεζόν:

«Η σεζόν που μόλις τελείωσε κρίνεται άκρως επιτυχημένη μιας κι ο αρχικός στόχος ήταν να μπούμε στην 8άδα και να παίξουμε στα playoff. Θα μπορούσαμε να πάμε και ψηλότερα αλλά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων δε γύρισε η μία ξένη που είχαμε λόγω εγκυμοσύνης. Αυτό μας ανακάτεψε πάρα πολύ με συνέπεια να χρειαστούμε αρκετό καιρό για να ξαναβρούν οι παίκτριες τους ρόλους τους. Δεν είναι τυχαίο πως στο τελείωμα του πρωταθλήματος και στα playoff παίξαμε πάρα πολύ καλό μπάσκετ».

Για την 7η θέση που κατέλαβε η ομάδα του αλλά και τα playoffs για τις θέσεις 5-8:

«Η 7η θέση δεν ήτανε κάτι που είχαμε βάλει στόχο από την αρχή. Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου και παίζοντας όλο και καλύτερα είπαμε πως πάμε για όσο πιο ψηλά γίνεται. Το τουρνουά ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 ήταν κάτι που αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε αγώνες μεταξύ των ομάδων 5-8 και 6-7. Δυστυχώς δεν έγινε έτσι και πήγαμε να παίξουμε σε ουδέτερο γήπεδο όλοι με όλους.
Καταφέραμε να κάνουμε μία νίκη απέναντι στη Brasov και χάσαμε από τις Timisoara και Alexandria. Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, όμως δυστυχώς στον πρώτο γύρο των playoff, εναντίον της Targoviste, χάσαμε με διάστρεμμα την James που ήτανε από τις βασικές σκόρερ της ομάδας μας».

Για τη συνεργασία του με την Γκαλάτι τα τελευταία δύο χρόνια:

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη συνεργασία μου με την ομάδα. Ο πρόεδρος (Nini) είχε ένα πλάνο που μου άρεσε και το ακολουθήσαμε τα δύο χρόνια που εργάζομαι εδώ. Σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν έχουμε φτιάξει μία ομάδα που αποπνέει υγεία κι έχει το σεβασμό όλων στο γυναικείο μπάσκετ της Ρουμανίας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε κι η οποία στηρίζεται στην ανταλλαγή απόψεων με κοινό στόχο να κάνουμε την ομάδα καλύτερη».

Αναφορικά με τα μελλοντικά πλάνα του:

«Συζητήσεις έχουν γίνει για την επόμενη χρονιά και υπάρχει καλή διάθεση κι από τις δύο πλευρές για να επεκταθεί η συνεργασία. Ευελπιστώ πως θα υπάρχει συνέχεια σ’ αυτό που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει τα δύο αυτά χρόνια στην ομάδα».

Για το μπάσκετ στη Ρουμανία και τις διαφορές του με το ελληνικό:

«Το μπάσκετ στη Ρουμανία είναι άκρως ανταγωνιστικό. Οι ομάδες της 8άδας είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο κι στα playoff έγιναν πάρα πολύ καλά παιχνίδια και υπήρξαν πολλές εκπλήξεις. Οι πολλές ξένες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα ανεβάζουν την ποιότητα του παιχνιδιού σε άλλο επίπεδο. Η ταχύτητα σε άμυνα κι επίθεση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σημαντικό ρόλο παίζουν, επίσης, τα πολλά και μεγάλα ταξίδια, καθώς επιβαρύνουν με κούραση τις παίκτριες κάτι που φαίνεται στην απόδοση τους στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Τσιτσόπουλος Γρηγόρης