Έλενα και Κατερίνα Τσινεκέ οι 16χρονες δίδυμες αδέρφες έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο με τα μπασκετικά τους κατορθώματα. Οι επιδόσεις τους μάλιστα έχουν κάνει αρκετούς να συγκρίνουν τις δυο κοπέλες με τους αδελφούς Αντετοκούνμπο που διαπρέπουν στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και στο μαγικό πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Οι Τσινεκέ είναι σπλάχνα του μπασκετικoύ Άρη καθώς έμαθαν τα πρώτα μυστικά της πορτοκαλί θεάς στο «Αλεξάνδρειο» εκεί μεγάλωσαν και εκεί μυηθήκαν και αποτελούν σήμερα την επένδυση του συλλόγου όσον αφόρα το γυναικειο τμήμα.

Ο Άρης επένδυσε φέτος πάνω τους πίστεψε σε αυτές και χάρη στην πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει κέρδισαν αξία μια θέση στην ομάδα μάλιστα στον πρόσφατο αγώνα κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ πήραν λεπτά συμμετοχής και μπορεί η ομάδα τους να μην τα κατάφερε εκείνες όμως κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα από τους φίλους της ομάδας.

Το μπασκετικά τους ταλέντο όπως ήταν φυσικό δεν άφησε ασυγκίνητη την Ελληνική πολιτεία που πρόλαβε να τις δωσει την Ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα και οι δυο συμπεριλήφθησαν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας νεανίδων κάτω των 16 ετών που συμμετείχε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Β κατηγορίας.

Το μέλλον είναι σίγουρα δικό τους για την Έλενα και την Κατερίνα που αν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό τότε πολύ δύσκολα τα στενά και περιορισμένα όρια του Ελληνικού γυναικείου μπάσκετ θα μπορέσουν να τις κρατήσουν. Αυτή τη στιγμή το μυαλό τους είναι στην ομάδα τους και στην προσπάθεια που θα κάνει για να επανέλθει στην Α1. Δεν πατούν στο φεγγάρι και αυτό φαίνεται από τις κινήσεις τους έχουν πάντα στο μυαλό τους ότι χρειάζεται πολύ δουλειά, πείσμα και υπομονή για να καταφέρουν και αυτά τα διαθέτουν. Θέλουν να μοιάσουν στο Γιάννη και στο Θανάση Αντετοκούνμπο και το ευχόμαστε όλο το Ελληνικό μπάσκετ το εύχεται.

Ποιές είναι όμως οι κοπέλες που έχουν τραβήξει πάνω τους όλα τα βλέματα του γυναικείου μπάσκετ

Η Κατερίνα και η Έλενα Τσινέκε έχουν γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά όπως προδίδει το όνομά τους έχουν ρίζες από την αφρικανική χώρα. Είναι δίδυμες, καθώς ήρθαν στον κόσμο στις 11 Ιουλίου του 1999,

Η Έλενα είναι πλέι μέικερ, με ύψος 1,75μ., , ενώ η αδερφή της, Κατερίνα, είναι σούτινγκ γκαρντ, ύψους 1,78μ. Ξεκίνησαν από τον Αίαντα Ευόσμου, αλλά μεταπήδησαν στον Άρη με τον οποίο κατέκτησαν τα δύο τελευταία πρωταθλήματα Κορασίδων και πρόσφατα-παρότι είχαν πρόταση από τον Πρωτέα Βούλας-ανανέωσαν για δύο χρόνια.

Πριν λίγες μέρες το Mega Channel έκανε ένα αφιέρωμα εστιάζοντας στο ταλέντο και στο παθός που δείχνουν τα δυο κορίτσια  για το άθλημα

θάνος Φωτόπουλος