Λίγες ημέρες μετά την επίσημη πρόσληψη του φίλου του και μέχρι πρότινος συνεργάτη του, Πέτρου Πρέκα, στον πάγκο της Εθνική ομάδας Γυναικών της χώρας μας, ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος ανακοινώθηκε από το αντίστοιχο συγκρότημα της Σλοβενίας -με τον έμπειρο Έλληνα τεχνικό να δηλώνει ιδιαίτερα περιχαρής για την ανάληψη μιας τόσο σημαντικής θέσης σε μια πατρίδα που τιμάει εδώ και χρόνια το μπάσκετ ανεξαρτήτως φύλου.

Ο 52χρονος τεχνικός, που από το 2010 και τη θητεία του στον Αθηναϊκό έχει… ξενιτευτεί, είναι ο προπονητής της ιταλικής Skio, ενώ ταυτόχρονα αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως έχει περάσει συνολικά από 6 χώρες στην καριέρα του (Ελλάδα, Πολωνία, Τουρκία, Ρουμανία, Κίνα, Ιταλία)

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για κάθε προπονητή να λαμβάνει πρόσκληση για τον πάγκο εθνικής ομάδας.
Ειδικά όταν αυτή έρχεται από τη Σλοβενία, μία χώρα με εξαιρετική μπασκετική κουλτούρα, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς.

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα γίνω μέλος της εθνικής ομάδας και θα γράψουμε μαζί ιστορία. Προσωπικά, ένας από τους στόχους μου είναι να συνεχίσω την καλή δουλειά του προκατόχου μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομοσπονδίας για την εμπιστοσύνη της. Η αγάπη τους για το μπάσκετ της Σλοβενίας και η πολύ καλή οργάνωση της ομοσπονδίας ήταν σημαντικός παράγοντας στο να αποδεχθώ την πρότασή τους»