Η Νίκη Λευκάδας φαίνεται ότι ήρθε στην Α1 γυναικών οχι μόνο για να μείνει αλλα και για να να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. Η νεοφώτιστη ομάδα προχώρησε σε μια πολύ σπουδαία μεταγραφή καθώς απέκτησε την Αρίγια Κρουκ.

Όπως αναφέρει το sportshero μετά την Τζέϊν Σμιθ η Νίκη Λευκάδας απέκτησε μια εξαιρετική γκαρντ την Αρίγια Κρουκ  που έχει αναδειχθεί πιο εντυπωσιακή παίκτρια στην περιφέρεια τουPAC12 και είναι  απόφοιτος τουUSC του πολύ γνωστού πανεπιστημίου της Καλιφόρνια που έχει δώσει πολλές εξαιρετικές  αθλήτριες στο παρελθόν στην Ελλάδα (Τζάκι Γέμελος , Σέϊ Μέρφι , Τζέϊμι Χαγκίγια , Χέϊλι Ντάναμ , Κλόε Κερ , Καμίλ Λενουάρ, Νάντια Πάρκερ , κ.λ.π.) . Η ύψους 1.70 κόμπο γκαρντ (1-2) έχει γεννηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 1993 και θεωρείται μια εξαιρετική επιλογή (και καθόλου ακριβή) για την Νίκη Λευκάδας και τον Νίκο Δουβίτσα που δίνει ταυτόχρονα σκορ και  ποιότητα στην περιφέρειά του . Το μόνο μελανό σημείο στην Αρίγια Κρουκ είναι το επεισόδιο που είχε με την θρυλική προπονήτριά της Σίνθια Κούπερ που την …έπαψε εν μία νυκτί για πειθαρχικό παράπτωμα (η αθλήτρια απολογήθηκε και ζήτησε συγγνώμη αλλά δεν έγινε δεκτή) στην τελευταία της χρονιά πριν περίπου ένα χρόνο . Η Κρουκ ολοκλήρωσε την χρονιά (ήταν η τελευταία της ) ακαδημαϊκά αλλά όχι μπασκετικά και διψά να δείξει ότι αξίζει στην Λευκάδα που είναι μια ευκαιρία στην καριέρα της.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κρουκ ήταν σε επίπεδο κορυφής για τις Τρόγιανς τουUSC(Σάουθερν καλιφόρνια) όταν αποπέμφθηκε και έχει σαν μειονέκτημα ότι ένα χρόνο δεν έχει αγωνιστικές παραστάσεις . Το πιθανότερο είναι να είναι η Λευκάδα ένας σύντομος σταθμός στην καριέρα της αλλά θα το δούμε σύντομα . Στατιστικά αναφέρουμε ότι το 2013-14 είχε σε 31 ματς 15.8 π.(πρώτη σκόρερ) , 2,3 ασίστ (τρίτη) ,69 τρίποντα (πρώτη) , 80% στις βολές , ξεπέρασε τους 1000 πόντους και είχε 34 πόντους σε ένα αγώνα ενώ είχε διψήφια νούμερα σε 27 ματς . Οι δηλώσεις της Σίνθια Κούπερ όταν ανακοίνωσε το κόψιμο της Κρουκ πέρυσι : « Θα θέλαμε να ευχηθούμε στην Αρίγια το καλύτερο και εκτιμάμε την συμβολή της στο πρόγραμμά μας τα τελευταία τρία χρόνια . Θα έχει την  ευκαιρία να ολοκληρώσει ην ακαδημαϊκή της καριέρα αλλά δεν θα αναμιχθεί καθόλου στο αθλητικό μας πρόγραμμα . Είναι μεγάλο το πλήγμα στα σίγουρα αλλά είμαστε πολύ ανθεκτικές .”

Θάνος Φωτόπουλος