Όσο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παλεύουν για την πρόκρισή στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας, ένας άλλος Έλληνας ήδη βρίσκεται με την ομάδα του στο στο Final Four!

Ο λόγος για τον Τζόρτζη Δικαιουλάκο, ο οποίος με την ομάδα του την Φενέρμπαχτσέ πήρε την νίκη επί της Βίσλα με 79-63 στην Πολωνία, έκανε το 2-0 στις νίκες και έτσι πήρε την πρόκριση στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό γεγονός του Μπάσκετ Γυναικών.

Το συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης θα βρει εκεί την Ναντέζντα, που κέρδισε την Κουρσκ με 73-70, όπως και την Πράγα μετά την άνετη επικράτησή της με 86-57 επί της Σχίο.

Αντίθετα, σε τρίτο ματς θα λύσουν τις διαφορές τους η Γαλατάσαραϊ και η Εκατέρινμπουργκ, με τους Τουρκάλες να κερδίζουν με 66-57 στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι, η σειρά θα μεταφερθεί στη Ρωσία για τρίτο και τελευταίο παιχνίδι.

Στο Eurocup Γυναικών, για την προημιτελική φάση, η Αγκού Σπορ έχασε στην Τουρκία από την Μπεσίκτας με 71-63, αλλά πανηγύρισε την πρόκρισή της στην τετράδα αφού στο πρώτο ματς είχε κερδίσει με έντεκα πόντους. Συνολικά έξι πόντους, με πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ, είχε η Ζωή Δημητράκου.

Στους «4» πέρασε και η Βιλνέβ, που έχασε εκτός έδρας από την Κόζιτσε (60-68), κρατώντας όμως τη διαφορά των 16π. του πρώτου ματς. Στους τέσσερις πόντους περιορίστηκε η Στέλλα Καλτσίδου, που είχε και δύο ριμπάουντ. Τέλος, εκτός συνέχειας έμεινε ο Στιβ Κωσταλάς, με τη Σπαρτάκ να χάνει και στη Μόσχα, με 63-62, από την Μπουρζ.