Ότι η Τερψιθέα αντιμετωπίζει προβλήματα… βιωσιμότητας είναι πρόδηλο. Δεν φεύγουν βασικές παίκτριες από μια ομάδα που έχει στόχους, αν δεν υπάρχει οικονομικό ζήτημα.

Ότι ο Ίκαρος (πρώην Εσπερίδες) περνά μια… περίεργη φάση, δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς με το γυναικείο μπάσκετ για να το αντιληφθεί. Το γεγονός της αποχώρησης (οριστικής, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε) του Δημήτρη Αγγελόπουλου από την ΚΑΕ “μιλά” από μόνο του. Και παρότι δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με τον Ερασιτέχνη, είναι δεδομένο ότι δεν θα πέσει με τα… μούτρα στη γυναικεία ομάδα.

Πώς συνδέονται οι δύο ομάδες; Αυτό κι αν είναι γνωστό. Η διαφήμιση στη φανέλα της ανδρικής ομάδας του Ίκαρου (φυσικά είναι ίδια με τη διαφήμιση που έχει στη φανέλα της η γυναικεία ομάδα της Τερψιθέας), προέρχεται από τους “ιδιοκτήτες” της ομάδας της Τερψιθέας και δεν είναι απλά μια… εμπορική πράξη, αλλά εμπεριέχει και στοιχεία “φιλίας“.

Ενώστε όλα τα κομμάτια του παζλ για να δείτε την εικόνα της ομάδας που θα προκύψει στο επόμενο πρωτάθλημα. Και οι δύο δεν χωράνε. Για να το γράψουμε σωστά, δεν αντέχουν οι πρόεδροι το οικονομικό βάρος, αλλά και δεν συντρέχουν λόγοι να υπάρχουν δύο ομάδες, αφού μπορεί να δημιουργηθεί μία και να είναι βιώσιμη (ενδεχομένως και με υψηλές βλέψεις).

Ο Ίκαρος θα συγχωνευτεί με την Τερψιθέα. Δεν έχει αποφασιστεί το μόρφωμα που θα προκύψει, αφού θα πρέπει να εξεταστεί το πλαίσιο της “ένωσης” και να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο νόμος, αλλά αυτό είναι μόνο το διαδικαστικό μέρος.

Το ουσιαστικό είναι πως του χρόνου οι δύο θα ενωθούν σε… σάρκα μία.