Επειτα από έντεκα χρόνια στον πάγκο του Ζωγράφου, η Μάρθα Αργυρίου υπέβαλε την παραίτηση της, η οποία έγινε δεκτή από τη διοίκηση και πλέον αποτελεί παρελθόν από το σύλλογο.

Η ομάδα του Ζωγράφου με ανακοίνωσή της την ευχαρίστησε και της εύχεται ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας της.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. του ΑΟΖ ανακοινώνει την απόφασή του να κάνει δεκτή την παραίτηση της προπονήτριας του γυναικείου τμήματος coach Μάρθας Αργυρίου και με αυτόν τον τρόπο να τερματιστεί μια άκρως παραγωγική συνεργασία 11 χρόνων.Λίγα λόγια για την προσφορά της Μάρθας Αργυρίου στον Αθλητικό όμιλο Ζωγράφου:
Η Μάρθα Αργυρίου ήρθε στο σύλλογό μας το 2004 ως προπονήτρια υποδομών αγοριών και κοριτσιών ενώ αργότερα ανέλαβε τα τμήματα μίνι κοριτσιών, κορασίδων και νεανίδων. Η υψηλού επιπέδου κατάρτιση της αλλά και η σκληρή δουλειά της σύντομα απέδωσαν καρπούς καθώς την σεζόν 2007-2008 οδήγησε την ομάδα των κορασίδων στην άνοδο στην Α” κατηγορία. Καθοδήγησε και δούλεψε για αρκετά χρόνια με αθλήτριες που πλέον αγωνίζονται στην Α1 κατηγορία γυναικών όπως η Ασπασία Καλαμπάκου και η Φανή Τζάρου καθώς και με αθλήτριες που τα τελευταία χρόνια στελεχώνουν το γυναικείο τμήμα του συλλόγου μας. Ως υπεύθυνη υποδομών κοριτσιών του Αθλητικού Ομίλου Ζωγράφου κατάφερε να προσελκύσει πολλές νέες κοπέλες στον χώρο του μπάσκετ. Επίσης, εργάστηκε στο πρόγραμμα εκμάθησης μπάσκετ του Α.Ο.Ζ. στα σχολεία της περιοχής. Τις σεζόν 2006-2007 και 2007-2008 αποτέλεσε μέλος του προπονητικού team του γυναικείου τμήματος που είχε ως head coach την Αθηνά Ζέρβα.
Το 2009 και όταν ο σύλλογος της ανέθεσε το δύσκολο έργο για μια νέα αρχή στο τμήμα γυναικών, το οποίο είχε πέσει στην Β΄ Ε.Σ.Κ.Α. , η coach Μάρθα Αργυρίου αποδέχθηκε την πρόκληση. Με όπλα την γνώση, την σκληρή δουλειά και τις σημαντικές εμπειρίες που είχε αποκομίσει από τα προηγούμενα χρόνια, κατάφερε μαζί με τις αθλήτριες να δημιουργήσει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα που ανέβηκε στην Α΄ κατηγορία και στα επόμενα χρόνια συμμετείχε σε έναν τελικό κυπέλλου και σε 2 τελικούς πρωταθλήματος της Α΄ Ε.Σ.Κ.Α. .
Στις προσωπικές διακρίσεις θα πρέπει να αναφέρουμε την ανάδειξή της ως καλύτερης προπονήτριας για την σεζόν 2012-2013 από τους προπονητές της Ε.Σ.Κ.Α. και φυσικά την τιμητική επιλογή της ως προπονήτριας στα προγράμματα ανάπτυξης της Ε.Σ.Κ.Α.
Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Ζωγράφου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την coach Μάρθα Αργυρίου για την μακροχρόνια και πολύπλευρη προσφορά της στον σύλλογό μας και να της ευχηθεί ό,τι καλύτερο για την συνέχεια της καριέρας της».

Πηγή: Sportshero.gr