Ο Έσπερος Πατρών, κατάφερε να κερδίσει αήττητος την άνοδό του στην Α2 Γυναικών, μέσω του Ειδικού Πρωταθλήματος στον πρώτο υποόμιλο του Νότου. Πριν καν ολοκληρωθεί η διοργάνωση αυτή, η ομάδα από την Αχαΐα κατέκτησε με τρόπο εντυπωσιακό τον προβιβασμό της, με τον προπονητή Βαγγέλη Φλωράτο να αποθεώνει τις παίκτριες του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ υπερήφανος. Αυτό που έκαναν τα κορίτσια ήταν ένας άθλος. Το ήθελαν πάρα πολύ και το άξιζαν πολύ. Το πίστευαν και δικαιώθηκαν. Η επιτυχία ανήκει ολοκληρωτικά στα κορίτσια. Ήταν μεγάλες πρωταγωνίστριες. Από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι στήριξαν την ομάδα, τα κορίτσια, τον πρόεδρο Κώστα Μαραλφέκα και τον έφορο μας Νίκο Κοτσώνη. Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα αυτή την επιτυχία να την αφιερώσω στη σύζυγό μου Μαρία και την οικογένειά μου», ήταν τα λόγια του.

Από τη δική του πλευρά, ο έφορος Νίκος Κοτσώνης δήλωσε: «Είμαστε πανηγυρικά στην Α2 Εθνική και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια πρώτα από όλα στα κορίτσια, στον προπονητή Βαγγέλη Φλωράτο και σε όλους όσοι πίστεψαν και στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια της ομάδας. Ακόμα, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του συλλόγου, Κώστα Μαρλαφέκα, που βοήθησε σημαντικά να ξεπερνάμε τα προβλήματα στηρίζοντας ουσιαστικά την ομάδα».