Η είδηση ότι ενδέχεται να συγχωνευτούν ΑΕΚ και ΦΕΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας προκάλεσε “μπλακ άουτ” στο προσωπικό μας e-mail, αλλά και στην σελίδα μας στο facebook από δεκάδες μηνύματα αγωνιούντων οπαδών της “Ένωσης”.

Πρεμούρα ξαφνικά για το μπάσκετ, που την χρονιά που πέρασε, εγκατέλειψαν; Όχι! Οι… γυναίκες είναι αυτές, που προκαλούν το ενδιαφέρον, όπως άλλωστε αποδείχθηκε και με το επιτυχημένο εγχείρημα της ομάδας βόλεϊ Γυναικών της ΑΕΚ. Ψάξαμε και μάθαμε λοιπόν. Και καταλήξαμε, ότι “όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά”. Δεν επιβεβαιώνεται η είδηση για την συγχώνευση από το περιβάλλον της διοικούσας επιτροπής, τα μέλη της οποίας αντιτίθενται σε συγχωνεύσεις ή συνενώσεις, όπως είχε συμβεί και στις περιπτώσεις με ΑΕΚ Άργους και Ίκαρο Καλλιθέας στους Άνδρες. Μάθαμε όμως ότι δεν λένε “όχι” στη δημιουργία ομάδας μπάσκετ Γυναικών, η οποία θα συμμετάσχει αυτόνομα στην χαμηλότερη κατηγορία με στόχο να πρωταγωνιστήσει ψηλότερα σε βάθος χρόνου.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπήρξε η σκέψη αυτή πριν από καιρό, ενώ “βρέθηκε” και ομάδα (όχι η ΦΕΑ) η οποία προσφέρθηκε να “απορροφηθεί” από την ΑΕΚ. Με δεδομένη την εμπλοκή όμως των χρηματοδοτών της μπασκετικής ΑΕΚ με την Ερασιτεχνική, όπου το εύρος των αθλημάτων και των εκκρεμοτήτων είναι τεράστιο, άγνωστο είναι αν παραμένει άσβεστο το ενδιαφέρον για τις γυναίκες.

Το δημοσίευμα του “wbasket.gr” του φίλου Κωνσταντίνου Αντωνιάδη, που “άναψε τις φωτιές” στους οπαδούς της ΑΕΚ και κυρίως στον …ανδρικό πληθυσμό της “κιτρινόμαυρης” οικογένειας αναφέρει:  “Μετά την επιτυχία της ΑΕΚ στο γυναικείο βόλεϊ γίνονται σοβαρές σκέψεις τα γυναικεία τμήματα της ΑΕΚ να επεκταθούν και στο μπάσκετ. Η ΦΕΑ είναι ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας και είναι εξαιρετική περίπτωση για συγχώνευση. Αν υλοποιηθεί το σενάριο τότε το πρωτάθλημα της Α2 θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον“.

Οι επόμενες ημέρες ίσως είναι καθοριστικές ως προς την διαλεύκανση και αυτής της υπόθεσης…