Το σίριαλ της υπόθεσης Brittney Griner και της φυλάκισής της στην Ρωσία καλά κρατεί, αφού λίγες μόλις ώρες μετά την επίσημη καταδίκη της σε 9 χρόνια φυλάκισης από δικαστήριο της χώρας, η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει με την πλευρά των ΗΠΑ για ενδεχόμενη ανταλλαγή της αθλήτριας του WNBA και των Phoenix Mercury με πολιτικούς κρατούμενους. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ, η Ρωσία έχει μπει ήδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τα ονόματα των Βίκτορ Μπουτ και Βαντίμ Κρασίκοφ να είναι τα πρώτα που ακούστηκαν από τα διεθνή πρακτορεία. 

Θυμίζουμε πως η Griner βρίσκεται φυλακισμένη μακριά από τις ΗΠΑ ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν πιάστηκε σε αεροδρόμιο της Ρωσίας με ναρκωτικά. 

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

 

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για το θέμα αυτό, όμως μόνο στο πλαίσιο του διαύλου επικοινωνίας που συμφωνήθηκε από τους προέδρους Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν. 

Υπάρχει ένας ειδικός δίαυλος, ο οποίος έχει συμφωνηθεί από τους προέδρους και παρά ορισμένες δημόσιες δηλώσεις αυτός ο δίαυλος παραμένει εντελώς επίκαιρος».