Το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ έκανε η Σόλνα Βίκινγκς. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά άλωσε την έδρα της Κβάρνμπι με 60-53 και απέκτησε προβάδισμα για την είσοδό της στην ημιτελική φάση του σουηδικού πρωταθλήματος αφού απέχει, πλέον, μία νίκη από την τετράδα. Οι “κυανοκίτρινες” μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (35-23), αλλά ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στην επανάληψη, έκαναν την ανατροπή φτάνοντας, εν τέλει, στη νίκη.

Η Βακίνα Βολονάκη μπορεί αυτή τη φορά να μην σκόραρε κατά ριπάς, όπως συνηθίζει, καθώς είχε απολογισμό 4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, αλλά αναλαμβάνοντας τις… επικίνδυνες αποστολές στην άμυνα, κατάφερε να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο στα χέρια του Κώστα Κεραμιδά. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η έτερη Ελληνίδα της παρέας, Άννα Σπυριδοπούλου, η οποία σημείωσε 3 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ αποτελώντας ένα ακόμα… δυνατό χαρτί στα χέρια του Έλληνα προπονητή.

Πλέον, η Σόλνα Βίκινγκς χρειάζεται τη νίκη στην αυριανή (16/03) εντός έδρας μονομαχία με τη Κβάρνμπι προκειμένου να προκριθεί στα ημιτελικά των σουηδικών πλέι οφ, εκεί όπου την περιμένει, ήδη, η Νόρθλαντ της “δικής μας” Ναυσικάς Σταυρίδου.