Το γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας έχει παρελθόν, παρόν και σίγουρα πάρα πολύ μέλλον αφού υπάρχει υλικό και ταλέντο για να τροφοδοτήσει τόσο τους συλλόγους όσο και τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων.

Ένα τέτοιο μπασκετικό ταλέντο είναι και η 16χρονη φόργουορντ της Τερψιθέας Γλυφάδας η Χαρά Αναστασίου.

Η νεαρή παίκτρια που ξεκίνησε την καριέρα της από τον Προμηθέα Χαλανδρίου έδειξε από πολύ νωρίς τόσο το ταλέντο όσο και τις δυνατότητες της κάτι που όπως ήταν φυσικό και επόμενο εκτιμήθηκε από τους μεγάλους συλλόγους που «έτρεξαν» για να την αποκτήσουν με τον Παναθηναϊκό τελικά να είναι ο σύλλογος που κατάφερε να την ντύσει στα χρώματα του.

Στο «Τριφύλλι» αγωνίστηκε για δυο σεζόν και με την ομάδα των κορασίδων κατέκτησε το πρωτάθλημα με συμπαίκτρια μάλιστα την Κική Καλημέρη που αποτελεί πλέον βασικό στέλεχος της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού.

Τη αγωνιστική σεζόν που διανύουμε η 16χρονη ύψους 1,80 φόργουορντ εντάχθηκε με μεταγραφή στην Τερψιθέα Γλυφάδας, καθώς ήθελε να πάρει χρόνο συμμετοχής στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο και να δοκιμάσει τις ικανότητες της στην Α1 αλλά στάθηκε πολύ ατυχή.

Τον Οκτώβριο σε μια προπόνηση της ομάδας  της υπέστη ρήξη χιαστών με αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν όλη τη χρονιά καθώς μόλις πρόσφατα επανήλθε και πάλι στην αγωνιστική δράση αγωνιζόμενη για κάποια λεπτά τόσο στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική της regular-season όσο και κόντρα στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των Play-off.

Η ίδια θέλει να αφήσει πίσω της τη φετινή σεζόν να αφοσιωθεί στις σπουδές της ενώ στόχος και όνειρο της είναι να καταφέρει να αγωνιστεί στο εξωτερικό ή ακόμα καλύτερα να συνδυάσει τις σπουδές με το μπάσκετ που είναι και το μεγάλο της πάθος.

Η επομένη αγωνιστική σεζόν θα είναι μια μεταβατική για την ίδια καθώς θα προσπαθήσει αφενός μεν να έχει μια ομαλή επανένταξη στην ενεργό δράση και αφετέρου να βρει θέση στο ρόστερ της Γλυφάδας ώστε να πάρει λεπτά συμμετοχής και εμπειρίες που θα τις φανούν πολύτιμες για τη συνέχεια της καριέρας της.

Η Χαρά Αναστασίου αποτελεί και κομμάτι της Εθνικής καθώς είναι μέλος της ομάδας κάτω των 16 με προπονητή τον κόουτς Μπακογιώργο και με συμπαίκτριες κοπέλες που αποτελούν το next-generation της Ελλάδας όπως οι αδερφές Τσινέκε του Άρη.

Αυτή ήταν εν ολίγοις η Χαρά Αναστασίου μια αθλήτρια που με πείσμα και υπομονή κατάφερε ξεπέρασε τον τραυματισμό της και έχοντας θέληση και πολύ μεράκι για το άθλημα θα αποτελέσει μια από τις βάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχτεί το μελλοντικό γυναικείο μπάσκετ.