Η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και ο υποβιβασμός συνολικά πέντε (5) ομάδων έχει ανεβάσει κατακόρυφα τον ανταγωνισμό αναφορικά με την παραμονή στην Α1 κατηγορία. Όπως φάνηκε και από τα παιχνίδια της πρεμιέρας (αν και το δείγμα δεν είναι αρκετό), υπάρχουν τρεις ομάδες, οι οποίες πολύ δύσκολα θα προλάβουν το τρένο της παραμονής στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Ο λόγος για τους Εύνικο, Πανιώνιο και Ολυμπιακό Βόλου, που, όπως φαίνεται, θα αποτελέσουν τους φτωχούς συγγενείς στο φετινό πρωτάθλημα.

Έτσι, ο… βραχνάς για πολλές ομάδες περιορίζεται. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως οι απαιτήσεις παραμένουν υψηλές, αφού είναι δύσκολο να μπορέσει κάποια ομάδα να καλύψει κάποια γκέλα της κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Υπό αυτό το πρίσμα το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Άρη αποτελεί κάτι παραπάνω από must win αγώνα για τον Αστέρα Εξαρχείων. Η αθηναϊκή ομάδα μπορεί να εντυπωσίασε την περσινή σεζόν με την παρουσία της στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά φέτος τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα.

Η βαριά ήττα (78-44) από το Ελληνικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχει μετατρέψει τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι σε… ανάγκη επιβίωσης προκειμένου να επουλωθούν άμεσα οι πληγές και να μη χαθεί άλλο έδαφος. Η παραμονή στην κατηγορία αποτελεί τον μεγάλο στόχο και παιχνίδια όπως αυτό με τις “κιτρινόμαυρες” πρέπει να κερδηθούν προκειμένου ο Αστέρας να μην βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο από τη 2η κιόλας αγωνιστική.

Όπως κατέδειξε και η απομάκρυνση της Καστ, στο κλειστό του Στρέφη προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι εν όψει της συνέχειας, με τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι να δίνει, πέρα από βαθμολογικό πλεονέκτημα, και ψυχολογική τόνωση εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

“Ψήνεται” η επιστροφή

Με δεδομένο ότι μετά την αποχώρηση της Καστ, ο Αστέρας Εξαρχείων δεν διαθέτει στο δυναμικό του κάποια ξένη παίκτρια, στο στρατόπεδο των “μελανόλευκων” έχουν αρχίσει, ήδη, να εξετάζουν κάποιες περιπτώσεις παικτριών. Μία από αυτές είναι και η Νικίτα Γκαρτρέλ, η οποία είχε εντυπωσιάσει με την παρουσία της την περσινή σεζόν. Η Αμερικανίδα γκαρντ γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της ομάδας, κάτι που εκμηδενίζει τον χρόνο προσαρμογής της στα δεδομένα του Αστέρα.