Η καρδιά του ευρωπαϊκού γυναικείου μπάσκετ χτυπά από σήμερα στην Εκατέρινμπουργκ καθώς πριν από λίγες ώρες ξεκίνησε και επίσημα το Final 8 της Ευρωλίγκα Γυναικών. Μία διοργάνωση που συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων αφού, πέρα από το υψηλό επίπεδο των αντιπάλων, υπάρχει και… ελληνικό χρώμα.

Ο λόγος για τον Ευστράτιο Κωσταλά, ο οποίος από το πόστο του μάνατζερ της Σπαρτάκ Μόσχας ευελπιστεί να γευτεί μία ακόμα χαρά αφού η ρωσική ομάδα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο) brand name του ευρωπαϊκού γυναικείου μπάσκετ έχοντας κατακτήσει τέσσερις φορές των τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Ήδη, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της διοργάνωσης, η Σπαρτάκ Μόσχας επικράτησε της Φαμίλια Σκίο με 88-79 κάνοντας ποδαρικό με το δεξί στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το Final 8 θα είχε ακόμα πιο έντονο ελληνικό χρώμα αφού μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρωλίγκας Γυναικών είναι και η Μπουρζ της Στέλλας Καλτσίδου. Η ατυχία της Ελληνίδας παίκτριας, όμως, και ο νέος σοβαρός τραυματισμός που υπέστη προ ημερών δεν της επιτρέπουν να βοηθήσει αγωνιστικά τη γαλλική ομάδα.