Η ανακοίνωση της Εβίνας Μάλτση από τον Ολυμπιακό αλλά και η επερχόμενη απόκτηση από τους «Ερυθρόλευκους» της Στέλλας Καλτσίδου είναι βέβαιο ότι θα ενεργοποιήσει και τα αντανακλαστικά του Παναθηναϊκού με τη διοίκηση της ομάδας να κοιτάξει να βρει τις λύσεις εκείνες για να ενισχύσει το ροστερ εν όψει και της νέας χρονιάς.

Το βέβαιο είναι ότι αναμένουμε να δούμε ένα πολύ θερμό μεταγραφικό καλοκαίρι καθώς τα επιτελεία των δύο ομάδων έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα για τις ομάδες τους.

Στον Ολυμπιακό δείχνουν να μην βιάζονται καθώς έκλεισαν από νωρίς δυο φλέγοντα θέματα για αυτούς την ανανέωση της Ελένης Καπογιάννη αλλά και την απόκτηση της κορυφαίας Ελληνίδας παίκτριας και αρχηγού της Εθνικής ομάδας Εβίνας Μάλτση. Οι «ερυθρόλευκες» διαθέτουν ένα πολύ γεμάτο ρόστερ με πολλές λύσεις και αναμένεται να προσθέσουν μόνο κάποιες ελάχιστες πινελιές στον καμβά τους , καθώς ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Συγκεκριμένα μετά την Μάλτση ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά και στην Στέλλα Καλτσίδου με την Ελληνίδα φόργουορντ να είναι θετική στην προοπτική επαναπατρισμού της. Βέβαια στην απόφαση αυτή σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει και στο eurocup και αυτό είναι μεγάλο κίνητρο για την ίδια την παίκτρια.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν αρχίσει να χτενίζουν και την Ευρωπαϊκή αγορά καθώς θέλουν να ενισχύσουν την φροντ-λαιν της ομάδας με ένα ψηλό κορμί που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ είναι σχεδόν βέβαιη η παραμονή στην ομάδα της Λυκένδρας Τζόνσον. Τέλος η Ελένη Καπογιάννη καλοβλέπει και την περίπτωση να πει το ναι ώστε η Στέλλα Φουράκη να γυρίσει πίσω στην ομάδα, εξάλλου πρόκειται για μια παίκτρια με πολύ ταλέντο που έδειξε τα διαπιστευτήρια της στον Σπόρτιγκ βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του κόουτς Νανάκου στη φετινή πορεία της ομάδας στην Α2.

Στον Παναθηναϊκό το θέμα που απασχολεί τη διοίκηση δεν είναι άλλο από του προπονητή με τον Κώστα Παπαδόπουλο να αποτελεί παρελθόν πλέον από το σύλλογο. Δημοσιεύματα θέλουν τον Παναθηναϊκό να συζητά και να είναι πολύ κοντά ώστε ο Πέτρος Πρέκας να επιστρέψει στην άκρη του πάγκου 4 μήνες μετά την παραίτηση του ύστερα από το χαμένο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Γλυφάδα για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Εκτός βέβαια του Πέτρου Πρέκα έχουν ακουστεί και τα ονόματα του πρώην προπονητή του Πρωτέα Βούλας Αλέκου Δάγλα αλλά και αυτό του Παναγιώτη Αρβανίτη δυο κόουτς με μεγάλη θητεία και εμπειρία σε πάγκους γυναικείων συλλόγων.

Ο νέος προπονητής θα είναι και αυτός που θα χαράξει και τις γραμμές και θα κάνει τις εισηγήσεις του όσον αφορά την μεταγραφική ενίσχυση αλλά και σχετικά με τις παίκτριες που θέλει να παραμείνουν στην ομάδα. 

Στον Παναθηναϊκό ερωτηματικό αποτελεί η Τούλα Καλέντζου καθώς η αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν έχει ξεκαθαρίσει για το αν θα συνεχίζει να αγωνίζεται ή θα «κρεμάσει» τη φανέλα με το «4» μετά από 20 και πλέον χρόνια συνεχούς αγωνιστικής παρουσίας στα παρκέ.

Όσον αφορά τις παίκτριες που θέλει το «Τριφύλλι» είναι σίγουρο ότι θα στραφεί, τόσο στην Ελληνική αγορά και ήδη κάποια ονόματα έχουν αρχίσει να ακούγονται ,όσο και στην ξένη αγορά καθώς κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις Ντέλβα και Άλμπανεζ  πάντως  όλα θα εξαρτηθούν από τον νέο προπονητή και όσο το «τριφύλλι» παραμένει ακέφαλο τόσο δυσκολεύει η υπόθεση μεταγραφές.

Το σίγουρο είναι ότι η απόκτηση της Μάλτση από τον Ολυμπιακό εκτός από την αδιαμφισβήτητη ενίσχυση του πρωταθλητή και κυπελλούχου Ελλάδας θα αναγκάσει και τον Παναθηναϊκό σε κινήσεις ώστε να προσπαθήσει να ενισχυθεί για να μπορέσει να κοντράρει τον αιώνιο αντίπαλο. Ακόμα είναι νωρίς βέβαια έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο.