Βιώνοντας ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο επιθετικά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αλώσει την έδρα της Enisey με 70-85 και να αποκτήσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα εν όψει της ρεβάνς στην Αθήνα και το ΣΕΦ!

Οι “ερυθρόλευκες” κατάφεραν να θέσουν από νωρίς αρκετά ψηλά τον πήχη για τις Ρωσίδες, αφού προηγήθηκαν από νωρίς διψήφια προβαδίσματα στο σκορ εκμεταλλευόμενες την απέραντη ευστοχία τους τόσο στα εντός πεδιάς σουτ τους (59% σε 29 σουτ) όσο και από το τρίποντο (55% σε 11 σουτ) -μπαίνοντας στα αποδυτήρια με το ηχηρό +8 (38-46).

Με την Plouffe να συνεχίζει την ασταμάτητη πορεία της και μετά την ανάπαυλα και να μετράει τους 7 από τους 17 πόντους της ελληνικής αρμάδας στην τρίτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να συνεχίσουν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης (47% ευστοχία, 5 ασίστ σε 7 καλάθια) και διατήρησαν την ασφάλεια των 8 πόντων πριν την κρίσιμη τέταρτη περίοδο -επιδεικνύοντας τεράστια ψυχραιμία όταν οι Ρωσίδες μείωσαν μέχρι και τους 3 με ένα αναπάντητο 12-0 επί μέρους σκορ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έφτασε και σε διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία του, εκτοξεύοντας τη διαφορά ακόμα και στους 20 πόντους, όντας πλέον με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση!

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 38-46, 55-63, 70-85

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ΕΔΩ.