Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, για το 14ο Final-4 των Γυναικών. Το παρόν έδωσαν οι αρχηγοί και οι προπονήτριες των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετέχουν (Αθηναϊκός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πρωτέας Βούλας) καθώς και πολλοί άνθρωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ.

Οι ευχές, όπως αρμόζει σε κάθε τέτοια γιορτή του αθλητισμού, έδιναν και έπαιρναν, ενώ για ακόμη μια φορά, οι πλειονότητα ευχήθηκε να μην υπάρξουν… παρατράγουδα, ακρότητες, να κερδίσει η ομάδα που το αξίζει πιο πολύ, και ο μεγάλος νικητής του Σαββατοκύριακου να είναι το ίδιο το μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:  
 
Παναθηναϊκός:

Η Γιασεμή Σαμαντούρα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ομοσπονδία για την προσπάθειά που κάνει για την προβολή του γυναικείου μπάσκετ. “Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους φορείς του Βόλου και την Ομοσπονδία που συνέχεια και στοχευμένα βοηθάει για την προβολή του γυναικείου μπάσκετ” δήλωσε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιλογή του Βόλου ως τόπου διοργάνωσης:     

“Επίσης, θέλω να την συγχαρώ για την επιλογή της να γίνει το Final Four σε μια επαρχιακή και όμορφη πόλη, όπως ο Βόλος. Λαμβάνουν μέρος πολύ δυνατές ομάδες. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τον ένα στόχο μας να είμαστε στο Final Four. Θέλουμε να παίξουμε πολύ ωραίο μπάσκετ και σε κάθε ματς θα προσπαθούμε για τη νίκη. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος”.
    
Η αρχηγός των πράσινων Έλενα Βλάνη, βρίσκεται για δεύτερη φορά, στη συγκεκριμένη διοργάνωση με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και ευχήθηκε να καταφέρουν να προσφέρουν στον κόσμο ένα καλό θέαμα: “Είμαι πολύ χαρούμενη που για δεύτερη συνεχή χρόνια είμαι στο Final Four με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ευχαριστούμε τον Βόλο και την ΕΟΚ που μας στηρίζουν. Ελπίζουμε ο κόσμος του Βόλου να απολύσει ένα ωραίο θέαμα και να κερδίσει ο καλύτερο”.

Πρωτέας Βούλας:

“Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. Είναι πολύ όμορφο που το Final Four διεξάγεται στον Βόλο. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια και να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα τα παρακολουθήσει, γιατί πάνω από όλα είναι γιορτή. Κάποιος θα κερδίσει. Πρωταρχικό στόχος του Πρωτέα ήταν η επιστροφή στην Α1 και το Final Four προέκυψε στην πορεία” ήταν τα λόγια του προπονητή του Πρωτέα Βούλας, Αλέκου Δάγλα.

Όπως  ο ίδιος επισήμανε, σκοπός του είναι να μπορέσει να προβάλει μέσα από το Final-4 και πολλά νέα παιδιά, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα  μπορέσουν να είναι αρκετά ανταγωνιστικοί.  Τέλος πρόσθεσε: “Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολο. Όμως, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος. Για σαράντα λεπτά είμαστε αντίπαλοι και μετά τον αγώνα θα είμαστε όλοι μαζί”.    

Η Δήμητρα Μπαρμπερίδου, η οποία είναι αρχηγός της ομάδα του Αλέκου Δάγλα, μίλησε για την επιτυχία της ομάδα να βρίσκεται στο Βόλο:  “Πριν δύο χρόνια ο Πρωτέας Βούλας βρέθηκε στον τελικό. Πέρυσι έχασε στον πόντο την πρόκριση στο Final Four και φέτος είμαστε ξανά στην 4αδα του Κυπέλλου. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή και τις παίκτριες. Δεν βρισκόμαστε τυχαία εδώ“.

Τέλος, δεν παρέλειψε να μιλήσει για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό: “Ο Παναθηναϊκός είναι μια αξιόλογη ομάδα και στο αυριανό ματς πάμε για το καλύτερο που μπορούμε. Πιστεύω στην ομάδα μου και στο προπονητικό τιμ και ότι ο Αλέκος Δάγλας θα βγάλει κάποιο άσσο από το μανίκι του“.

Αθηναϊκός:

Στη λέξη “φαβορί” στάθηκε ο Γιώργος Λειβαδής, τεχνικός του Αθηναϊκού, κατά τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου: “Ευχαριστούμε την ΕΟΚ και την επιτροπή πρωταθλήματος. Θέλουμε να νιώθουμε κοντά μας την ΕΟΚ, όπως θέλουμε να δούμε και πολύ κόσμο στο γήπεδο. Είναι η δεύτερη παρουσία μου σε Final Four. Όλοι λένε ότι είμαστε το φαβορί στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά για να πάρουμε το εισιτήριο για τον τελικό θα πρέπει να παλέψουμε γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα”.

Και συνέχισε:  “Βέβαια και ο Αθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα με σπουδαίες παίκτριες όπως η Λυμούρα που κάθεται δίπλα μου. Εύχομαι να παιχτεί καλό μπάσκετ”.

Με τη σειρά της, η αρχηγός της ομάδας, Λολίτα Λυμούρα, δήλωσε: “Είμαστε χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ και θα είμαστε πιο χαρούμενες αν κατακτήσουμε το Κύπελλο. Παίζουμε με τον ΠΑΟΚ που έχει καλές παίκτριες και καλό προπονητή. Πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε το φαβορί. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι. Ευχαριστούμε την ΕΟΚ που είναι δίπλα μας”.

ΠΑΟΚ:

Τη χαρά του για την παρουσία της ομάδας του στο Final-4 εξέφρασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ευριπίδης Μελετιάδης, ο οποίος τόνισε, πως ο Αθηναϊκός, είναι το ξεκάθαρο φαβορί στη μεταξύ τους αναμέτρηση:

“Υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για το γυναικείο μπάσκετ. Είναι η πρώτη μου φορά σε Final Four και θέλω να απορροφήσω την κάθε στιγμή. Θέλω να το ζήσω. Χαίρομαι που υπάρχουν δίπλα μου καταξιωμένοι προπονητές, οι καλύτερες ομάδες, οι καλύτερες παίκτριες και είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι δίπλα τους. Συνήθως οι προπονητές λένε ότι σε κάθε Final Four όλες οι ομάδες έχουν 25% πιθανότητες. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Θεωρώ ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στο μεταξύ μας ματς. Ο Αθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, ένα μεγαθήριο, μια δυναστεία στον ελληνικό αθλητισμό και εμείς θέλουμε να ευχαριστηθούμε την συμμετοχή μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε. Ήρθαμε για να παλέψουμε”.

Τέλος, η Μαρία Αυτζή, η οποία είναι η αρχηγός του “Δικεφάλου του Βορρά”, εξέφρασε τη χαρά της αφού δεν έχει βρεθεί ξανά σε αντίστοιχη διοργάνωση. “Δεν έχω ξαναζήσει κάτι ανάλογο. Θα είναι μια ωραία εμπειρία για εμάς” δήλωσε, ενώ στο αγωνιστικό κομμάτι συμφώνησε με τον προπονητή της: “Ως ομάδα είμαστε έτοιμες. Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι ο Αθηναϊκός, μια ομάδα που μας έχει κάνει υπερήφανους. Εμείς ελπίζουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί . Θα κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε”.