Αν και ήταν αισθητά χειρότερος από τον αντίπαλό του στο μεγαλύτερο τέμπο του αγώνα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει εξαιρετικά την αναμέτρηση κόντρα στην Nesibe Aydin και παρά την ήττα του με 79-83 να έχει αισθητές ελπίδες για την πρόκριση στην οκτάδα του EuroCup Γυναικών!

Μετά από μια μοιρασμένη πρώτη περίοδο, όπου υπήρχαν συνολικά 7 προσπεράσεις και 2 ισοφαρίσεις του σκορ, η Nesibe Aydin άρχισε να ξεφεύγει σημαντικά στο σκορ ακόμα και με διψήφιες διαφορές στην επόμενη, με τις Τουρκάλες να είναι συνταρακτικές στην επίθεση με 25 πόντους, 77% ευστοχία σε 13 σουτ εντός πεδιάς, 67% από το τρίποντο αλλά και 5 ασίστ σε 10 συνολικά καλάθια!

Αυτή η κατάσταση όχι μόνο συνεχίστηκε και μετά από την ανάπαυλα αλλά χειροτέρευσε μάλιστα, με τις φιλοξενούμενες να είναι για ακόμα μια φορά η κορυφαία ομάδα στο παρκέ του ΣΕΦ και να εκτοξεύουν την απόστασή τους ακόμα και στους 17 πόντους (δις) λίγο πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου -με κύριο όπλο τους την ενέργειά τους στα ριμπάουντ (10-6, 4 επιθετικά) και την ρακέτα (64% δίποντα, 8 βολές).

Οι «ερυθρόλευκες» προσπάθησαν πολύ για την ολική επιστροφή στην τελευταία περίοδο και κατόρθωσαν με ένα 14-4 σερί να μειώσουν μέχρι και τους 7 στο 33′ (60-67), αλλά στη συνέχεια η Nesibe Aydin βρήκε τις απαντήσεις που έψαχνε και με ένα 4-10 επί μέρους σκορ στο επόμενο δίλεπτο επανέφερε τη διαφορά στους 13 (64-77).
Όμως, ο Ολυμπιακός έβγαλε τεράστια αποθέματα ψυχής μέχρι τέλους και με ένα επιβλητικό 15-6 σερί κατάφερε να μειώσει μέχρι και στους 4 (79-83) στο 40′ και να μπει με άλλον αέρα στο παιχνίδι της πρόκρισης για την οκτάδα του EuroCup!

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 35-43, 53-65,

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ΕΔΩ.