Ελευθερία για φίλημα! Η ομάδα του Μοσχάτου κατάφερε να κερδίσει την Slavia Bansa Bystrica εκτός έδρας στον πόντο με 72-71 και να αποκτήσει έτσι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στην Αθήνα στις 13/10!

Η Ελευθερία ήταν από τις απαρχές του αγώνα η ομάδα εκείνη που είχε αρπάξει τα ηνία του, με τον ελληνικό οργανισμό να καταφέρνει εκτελώντας με 44% εντός πεδιάς να φτάσει ακόμα και σε διψήφιες αποστάσεις (5-15, 7-18) δείχνοντας τις… άγριες διαθέσεις του!
Από τα μέσα όμως της 2ης περιόδου μέχρι και το τέλος της συνάντησης βέβαια -και ακόμα και αν οι φιλοξενούμενες ήταν σχεδόν σταθερά μπροστά στο σκορ- οι οικοδέσποινες ισορρόπησαν την αρχική τους καθίζηση και πλησίασαν με αξιώσεις στον πίνακα του σκορ.

Ωστόσο, με την Brewer να είναι ασταμάτητη με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέχρι και το 34ο λεπτό, η ελληνική ομάδα κατάφερε να ξεφύγει ξανά με 8 πόντους (54-62) μοιάζοντας πια πολύ κοντά σε ένα μεγαλοπρεπές διπλό!

42” πριν το τέλος, η Zelivanski αστόχησε στη μια από τις δύο βολές που κέρδισε, με την Allen να σκοράρει στη συνέχεια στο ανοιχτό γήπεδο και να μειώνει ακόμα και στον πόντο 38” πριν το φινάλε -βάζοντας… φωτιά στον αγώνα! Μάλιστα, η Σταμάτη αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε στην επόμενη επίθεση της Ελευθερίας, ωστόσο μέχρι τέλους δεν άλλαξε τίποτα στο σκορ, με την Ελευθερία να φτάνει σε μια τεράστια νίκη!

Θυμίζουμε πως η ρεβάνς στη χώρα μας έχει προγραμματιστεί για τις 13 Οκτωβρίου.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 29-31, 51-55, 71-72
Διαιτητές: Τόμιτς (Κροατία), Λαπάνοβιτς (Σλοβενία), Μεσζαρος (Ουγγαρία)

Ελευθερία Μοσχάτου (Δεσποτάκης): Μπαϊροβιτς, Καλογουέι 24(2), Καρακασίδου 9, Μυλωνάκη 3(1), Ζελιβάνσκι 8(1), Μπρέβερ 18(1), Νάτσκου, Σταμάτη 3(1), Στούπα 7(1).

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.